Recension: Sephora Almond Foot Mask

Godmorgon,
Vad sägs om en recension? Jag trodde jag recenserat denna produkt redan men kan inte hitta något i arkivet… Det är Sephora Almond Foot Mask som jag ska prata om idag. Har du förhårdnader eller allmänt risiga fötter, då kan dessa vara något för dig!

Recension: Sephora Almond Foot Mask

Sephora Almond Foot Mask

Sephoras fotmasker kommer i ett par sockar i plast med ett inre lager av vad jag bäst kan beskriva som mjukare papper. Det finns två varianter: Almond och Lavender. Varje paket innehåller två sockar och man tar på sig dem och har dem på i 20 minuter och det ska vara nog för att ge ”maximum results”.

För att ta på sig sockarna öppnar man förpackningen och river itu sockarna från varandra, det finns en liten tejpbit som man använder för att ”säkra” sockarna. Jag brukar göra så att jag tar på mig ett par vanliga sockar ovanpå för det är lite halt att gå i dessa.

Recension: Sephora Almond Foot Mask

Vad ska sockarna göra då?

Lavender Foot Mask: Alleviates fatigue and aching feet with a soothing and refreshing effect thanks to lavender extract and menthol.
Almond Foot Mask: Comforts and nourishes dry feet and softens rough areas with almond extract.

 

Recension: Sephora Almond Foot Mask

Recension: Sephora Almond Foot Mask

Jag har provat båda två, men tycker att Almond (som tyvärr inte finns i butik i Sverige, men som går att beställa från Sephora.fr) är bäst. Jag har problem med förhårdnader och sprickor och denna mask svider lite i öppna sprickor, men det är bara initialt och sen går det över. Jag brukar göra så att jag sover med dem på, jo, jag vet, jag tänjer lite på reglerna här.

Iallafall, jag sover med dem på. Och på morgonen är mina trötta och tråkiga fötter i mycket bättre skick, jag masserar in överflöd och sen går det nu att varsamt fila bort den hårda huden om man vill det. Men du som inte tycker om fötter, lugn, bara lugn. Bilden ovan är allt jag kommer visa av mina fötter!

Annat som är värt att veta kan vara att fotmasken har en doft, den känns ganska stark i min näsa, den är dock söt och är inte störande på något sätt.

INCI: Water, Glycerin, Urea, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Cyclopentasiloxane, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Butylene Glycol, Cetearyl Alcohol, PEG-100 Stearate, Phenoxyethanol, Dimethicone, Arginine, Carbomer, Caprylyl Glycol, Parfum (Fragrance), 1.2-Hexanediol, Propanediol, Allantoin, Adenosine, Disodium EDTA, Linalool, Hexyl Cinnamal, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract, Illicium Verum (Anise) Fruit Extract, Sodium Hyaluronate, Coumarin, Propylene Glycol, Citric Acid, Lactic Acid, Glycolic Acid, Tartaric Acid, Malic Acid, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Vaccinium Myrtillus Leaf Extract, Vitis Vinifera (Grape) Leaf Extract.

 • Applicering
 • Resultat
4.2

Sephora Almond Foot Mask

Sephora Almond Foot Mask finns att köpa på Sephora.fr, där den kostar 3,95€.

0

2 Kommentarer

 1. 9 april 2017 / 16:53

  Hade aldrig hört om denna, tack för recensionen!

  • Jenny
   Författare
   9 april 2017 / 18:47

   Varsågod, och tack själv!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?