Jenny testar: The Ordinary Skincare

Godmorgon,
Idag ska vi snacka hudvård som ska vara billig men effektiv. Jag har inte mer än mitt första intryck att gå på ang vad jag tycker om produkterna, jag håller på att testa dem as we speak. Idag snackar vi The Ordinary Skincare.

Jenny testar: The Ordinary Skincare

The Ordinary Skincare

The Ordinary är ett kanadensiskt märke och dom fokuserar på ”advanced functional beauty”. The Ordinary är ett av alla de märkena som Deciem äger. Deciem har flera olika märken under sitt paraply och The Ordinary är då det billigaste, men som ändå är bra. Förpackningarna påminner mig om gamla Apotek, medicinflaskor och liknande. Lite opraktiskt är det ändå att förpackningarna är i glas, jag är alltid rädd att tappa en av dem i handfatet och spräcka handfatet, men det var ett sidospår.

Jag håller på och testar två stycken serum, Advanced Retinoid 2% och Hyaluronic Acid + B5.

Jenny testar: The Ordinary Skincare

Jenny testar: The Ordinary Skincare

The Ordinary Advanced Retinoid 2%, 94 SEK

AR 2% kommer i en flaska som är bärnstensfärgad, det är 30ml i flaskan och en flaska kostar 9.80 EUR vilket är runt 94 SEK. Serumet beskrivs såhär: ”A stable emulsion of next-generation forms of Retinoid”.

Retinoid är en form av Vitamin A och vitamin A gör saker som:

  • Boosta kollagenet och gör huden fast
  • Bekämpar fria radikaler som orsakar rynkor
  • Ökar cellförnyelsen vilket hjälper rynkor och pigmentering
  • Kan hjälpa till att minska acne

Jenny testar: The Ordinary Skincare

På grund av att Retinol kan orsaka fjällning, irritation och rodnad så ska man börja försiktigt, vänja in huden genom att använda produkten varannan kväll och jobba sig upp till varje kväll. I AR 2% är det en ester till Retinol vilket ska göra den mildare så att man slipper irritation, men den ska ändå vara effektiv.

Serumet är gult till färgen och har ingen doft, det sjunker in snabbt och blir genomskinligt på huden.

Jag har inte upplevt någon negativ reaktion med detta serum, och jag har nu jobbat mig upp till att kunna använda det varje kväll. Men det är för tidigt för att säga om jag sett någon positiv förändring fortfarande.

Jenny testar: The Ordinary Skincare

Jenny testar: The Ordinary Skincare

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5, 65 SEK

HA 2% + B5 är ett serum med hyaluronsyra och hyaluronsyra kan hålla upp till 1.000 gånger sin vikt i vatten. Bor man i ett fuktigt klimat, och har torr hy, kan det vara klokt att använda en produkt med hyaluronsyra då den drar till sig vatten/fukt. Använder man däremot ett hyaluronsyreserum i ett torrt klimat kan det ha motsatt effekt.

Jenny testar: The Ordinary Skincare

Serumet kommer i en frostad glasflaska och det innehåller också 30ml. Själva serumet är genomskinligt och är lite trögflytande, det har ingen doft och sjunker in snabbt. Det känns skönt på huden, jag använder ofta dessa två i kombination med varandra eller AR 2% med ett oljeserum efter, till exempel Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe.

Värt att veta är att The Ordinary märkt sina produkter som veganska och cruelty-free.

PS. Om du vill läsa mina andra inlägg om The Ordinary så hittar du dem här och här. DS.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?