Jenny testar: Lumene Valo [LIGHT]

Godmorgon,
Jag har börjat testa två nya hudvårdsprodukter. Båda kommer från det finska märket Lumene och är från deras Valo kollektion. Valo är finska för ljus och båda produkterna innehåller C vitamin och ska ljusa upp och ge lyster.

Jenny testar: Lumene Valo [LIGHT]

Lumene Valo [LIGHT]

”I en alltmer retuscherad och artificiell värld lyser en naturlig glöd alltid igenom.  Lumene presenterar nu stolt en ny komplett serie lystergivande produkter som framhäver hudens egen naturliga glöd – Lumene VALO. Alla dessa kraftfulla ingredienser verkar tillsammans och skapar lyster som varar länge och maximerar hudens egen lyster vid daglig användning.”

Lumene Valo innehåller nyskapande teknologi med nordiskt hjortronextrakt och C-vitamin som kombinerats med rent nordiskt källvatten. Jag testar en fuktgivande mist och en essens som båda innehåller dessa ingredienser. Jag har använt misten mer än essensen än så länge då jag använder misten under dagen och essensen i min hudvårdsrutin på morgonen.

Jenny testar: Lumene Valo [LIGHT]

Lumene Valo [LIGHT] Glow Refresh Hydrating Mist

Misten innehåller 96% naturliga ingredienser såsom nordiskt hjortronextrakt, C-vitamin och rent nordiskt källvatten som ger en omedelbart uppfriskad hud med mer lyster. Jag har använt misten ”vid behov” under dagen men även i min rutin efter exfoliering. Lumene säger att den kan användas på detta sätt som ett ”intensivt fukttillskott”.

Jag har också använt misten ovanpå makeup, och den är väldigt fin så det bildas inte stora droppar på huden som förstör makeupen. Misten doftar gott och fräscht, lite svårt att beskriva doften men den är god. Å andra sidan sägs det ju att hudvård inte ska dofta gott… men det återstår att se om denna mist gör gott, mitt första intryck är just det; gott.

Glow Refresh Hydrating Mist finns att köpa hos bl a. Eleven och kostar där 249 SEK.

INCI: AQUA (WATER), RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) FRUIT WATER, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) FRUIT EXTRACT, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) SEED EXTRACT, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PHENOXYETHANOL, GLYCERIN, PROPANEDIOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, MALTODEXTRIN, ASCORBYL GLUCOSIDE, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, SODIUM CITRATE, CITRIC ACID, LIMONENE, LINALOOL, PARFUM (FRAGRANCE).

Jenny testar: Lumene Valo [LIGHT]

Lumene Valo [LIGHT] Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence

Detta serum, eller essens som Lumene valt att kalla det, består av 89% naturliga ingredienser och innehåller förutom hjortronextrakt, lystergivande C-vitamin och rent nordiskt källvatten även hyaluronsyror. Hyaluronsyra kan hålla upp till 1.000 gånger sin vikt i vatten och fungerar på det sättet att det drar till sig fukt/vatten till huden och återfuktar på så sätt.

Essensen är lite trögflytande, genomskinlig och doftar även den gott. Den känns härlig på huden och den sjunker in fint. Jag har använt essensen efter exfoliering istället för en mist och Lumene säger att man ska applicera produkten efter rengöring på ansikte och hals. För bästa resultat ska man följa upp med ett serum vilket jag gjort. Mitt första intryck för denna essens är också bra, vi får se hur det utvecklas.

Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence finns att köpa hos bl a. Eleven och kostar där 279 SEK.

INCI: AQUA (WATER), BUTYLENE GLYCOL, PROPANEDIOL, GLYCERIN, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) FRUIT EXTRACT, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) SEED EXTRACT, PHENOXYETHANOL, BETAINE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, SACCHARIDE ISOMERATE, ASCORBYL GLUCOSIDE, XYLITYLGLUCOSIDE, SODIUM HYALURONATE, XANTHAN GUM, ANHYDROXYLITOL, TREHALOSE, UREA, DISODIUM EDTA, HYDROLYZED HYALURONIC ACID, MALTODEXTRIN, XYLITOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM CITRATE, ADENOSINE, PENTYLENE GLYCOL, SERINE, CITRIC ACID, ALGIN, CAPRYLYL GLYCOL, DISODIUM PHOSPHATE, GLYCERYL POLYACRYLATE, PULLULAN, POTASSIUM PHOSPHATE, LIMONENE, LINALOOL, CITRAL, PARFUM (FRAGRANCE).

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?