Min akne historia: Slutat med tillskott & tid hos Hudmottagningen

För ett tag sen, eller ett tag det var mer månader sedan, så slutade jag ta alla tillskott jag hållit på med i över ett år. Det var främst för hud, hår och naglar så saker som biotin, pantotensyra, zink och liknande.

Jag tog även Omega-3, och allt tog jag i stora mängder för att jag hört att det skulle vara bra. Biotin för att få håret att växa, vilket jag kan rapportera är bullshit men det gjorde naglarna starka. Pantotensyra och zink skulle vara bra för hyn… men jag tror det var tvärtom.

Min akne historia: Slutat med tillskott & tid hos Hudmottagningen

Min akne historia: Slutat med tillskott

Såhär såg min hy ut i december 2016 (mobilbild), jag hade slutat med Litium ett par månader innan och hoppades på att det skulle hjälpa. Det här var nog när min hy såg som värst ut.

I januari 2017 bestämde jag mig för att sluta ta alla tillskott och nu, april 2017 ser min hy ut såhär:

Min akne historia: Slutat med tillskott & tid hos Hudmottagningen

Min akne historia: Slutat med tillskott & tid hos Hudmottagningen

Min akne historia: Slutat med tillskott & tid hos Hudmottagningen

Jag har fortfarande aktiv akne, men inte i samma utsträckning. Den finns fortfarande överallt på kroppen, men återigen, inte i samma utsträckning.  Just nu är det mest röda ärr som jag planerar att behandla först med hudvård och se om det hjälper. Annars får jag kolla på andra alternativ.

När min hy var som värst funderade jag på Isotretinoin, men fortsätter det såhär så behövs nog inte det. Och jag tror att min hy är bättre på grund av att jag slutat med tillskotten (om det inte blossar upp igen det vill säga), jag hade/har en acne prone hud så något triggade ju acnen när det började 2013.

Då höll jag inte på med tillskott, och jag började inte med Litium förrän ett år senare… Litium triggade acnen så jag är beredd på att få problem med huden igen, men nu har jag tagit Litium igen sen 18/2 2017 men däremot har jag inte tagit några tillskott alls sen januari 2017.

Jag HOPPAS att det värsta berodde på tillskotten och den höga dosen biotin t ex. För även om jag övervägde Isotretinoin så vill jag helst inte ta det…

Uppdatering!

Jag har fått en tid hos Hudmottagningen! Just nu vet jag inte om det behövs egentligen, men jag behåller tiden för att få in en fot hos dem om aknen blossar upp igen.

Min acne historia: Slutat med tillskott

Uppdatering: den 25/9 2017 började jag med Isotretinoin, här kan du läsa om det.

0

2 Kommentarer

 1. kim
  23 april 2017 / 15:20

  Hej! Innan jag hade tagit isotretinoin så var min bästa hudvårdsprodukt för att bekämpa akne Jan Marini Bioclear Face Lotion. Ett tips bara! 🙂

  • Jenny
   Författare
   23 april 2017 / 15:21

   Tack för tipset! Jag har kollat på Jan Marinis produkter innan men aldrig köpt något… ska se om Skincity har denna lotion. Tack igen! ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Secured By miniOrange

Söker du efter något?