Recension: Biologique Recherche Masque Vivant

Godmorgon,
Dags för en recension! På inget mindre än Biologique Recherche Masque Vivant! Masque Vivant har en speciell doft då den innehåller bland annat levande jäst. Är det behagligt att ha den lukten i näsan?

Recension: Biologique Recherche Masque Vivant

Biologique Recherche Masque Vivant

Masque Vivant är en tjock och seg, brun gel-mask. Den innehåller en hög koncentration av levande jäst som rengör huden på djupet samt minskar förstorade porer. Den passar bra för någon med acne då den behandlar orenheter och för en mogen hy ger den lyster och spänst.

Den passar: Acne, blandhy, fethy, finnar, förstorade porer, mogenhy och ojämn hudstruktur enligt Skincity.

Masken innehåller som sagt levande jäst, och det är den ingrediensen som rengör på djupet och arbetar med porerna. Jäst har en naturligt hög halt av aminosyror och vitamin B som hjälper huden med att få en balanserad talgproduktion och ökad lyster och spänst. Den innehåller gurka och trollhassel som verkar lugnande samt mjölksyra (AHA) som är fuktgivande och exfolierande.

Jag använder masken efter att jag rengjort huden, applicerar ett lagom tjockt lager och låter den sitta i 10 – 20 minuter. Sköljer sen bort med varmt vatten och när all mask är borta så sköljer jag ansiktet med kallt vatten.

Recension: Biologique Recherche Masque Vivant

Vad tycker jag?

Jag läste hos Hilde att lukten från masken känns även av andra, det problemet har inte jag – eller vad vet jag, Luxx kanske känner lukten. Det kan vara därför han håller sig ifrån mig när jag har masken på mig. Maskens färg, och lukt är mindre än angenäm men jag hör Kakan (?) mässa att hudvård inte ska lukta gott!

Har nu använt masken 4 – 5 gånger och har vant mig vid lukten, konsistensen tog också lite tid att vänja sig vid. Jag tyckte det var svårt att få ett jämnt lager men masken hjälper till att sprida ut sig själv. När den börjar torka, och när den har torkat, så känns den lite stram.

Använder masken en gång i veckan och vill prova på att blanda i bikarbonat och låta masken börja skumma. Detta ska vara effektivt mot svarta pormaskar och orenheter.

När masken väl är av så känns huden len som en bebisrumpa, den känns rengjord och jag tycker att huden fått mer lyster. Allt tack vare jästen och mjölksyran. Jag använder oftast masken på kvällen, och dagen därpå så blir jag inte lika oljig under dagen som jag brukar bli, min bas blir väldigt mycket finare och inte flagig och trist.

Denna mask är nog en av de få produkter som jag DEFINITIVT kommer köpa en ny av när den börjar ta slut, vill inte vara utan denna mask!

  • Applicering
  • Resultat
4.7

Biologique Recherche Masque Vivant

Biologique Recherche Masque Vivant finns att köpa hos Skincity.se där 100ml kostar 519 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?