Jenny testar: Baby Foot

Den 30/4 2017 testade jag att göra en Baby Foot behandling för fjärde gången. Vill du veta vad som hände? Läs vidare!

OBS! Inga starka (fot) bilder i detta inlägg.

Jenny testar: Baby Foot

Baby Foot, 279 SEK

Baby Foot är en kemisk fotpeeling som peelar med hjälp av milda fruktsyror, de nådde stor framgång i Japan och är numera ett försäljningsunder även här i Sverige. Även ett bloggfenomen sägs Baby Foot vara!

Baby Foot består av ett par sockar i plast fyllda med en vätska som du tar på dig och behandlar fötterna med i entimmes omgångar. Jag har dock läst att för bättre (bäst) resultat bör man låta dem vara på i längre än en timme. Den börjar verka direkt och efter behandlingen ska den döda huden flagna av i takt med att vi rör oss.

Den viktigaste ingrediensen i Baby Foot är då fruktsyran, som är mildare jämfört med andra syror. Den tränger in i lagret av de döda hudcellerna och verkar på desmosomes mellan hudlagren vilket gör huden lätt att peela bort. Totalt innehåller Baby Foot 17 typer av naturliga extrakt med fuktgivande och peelande effekt.

Jenny testar: Baby Foot

Jag har testat Baby Foot ett par gånger innan, har följt instruktionerna men ingenting har hänt. Så denna gång har jag Googlat: ”how to get Baby Foot to work”, och hittade en artikel som hade ett par tips:

 1. Tvätta fötterna och ta sen ett fotbad i 15 minuter, ett bad kan vara lägligt om du har badkar.
 2. Låt sockarna sitta på lite längre, instruktionerna säger en timme men att lämna dem på i 20 – 40 minuter mer kan ge resultat!
 3. Använd inte Baby Foot om du har öppna sår på fötterna. Du vill inte ha syra i såren, eller hur?
 4. Ta ett fotbad dagligen efter behandlingen, det kan hjälpa.

Efter tvättandet och fotbadet torkade jag mina fötter och tog sen på sockarna, man behöver klippa upp dem så ha en sax tillgänglig. Jag tog även på ett par vanliga sockar ovanpå Baby Foot för att det ska vara lättare att gå. Sen väntade jag…

Dagen efter så började huden spricka och lossna, dagen efter det så började huden lossna i större bitar. Det är svårt att låta bli att riva kan jag tala om! Hela processen ska vara klar på 14 dagar, jag tror inte Baby Foot gör något åt de grövre förhårdnaderna som jag egentligen ville ha hjälp med. Jag får göra min lilla fotritual istället. Men Baby Foot fungerar i alla fall, och behöver dina fötter en liten pick me up så kan Baby Foot vara perfekt!

 • 5.6/10
  Resultat - 5.6/10
5.6/10

Baby Foot

Baby Foot finns att köpa hos bl a. Lyko och kostar där 279 SEK.

0

2 Kommentarer

 1. annaxemilia
  24 maj 2017 / 13:17

  Har någongång testat en liknande produkt (minns inte precis vilket märke det var) och tyckte det var så häftigt! Tror jag ska göra den inför sommaren igen. De jag hade började dock peela först efter 7 dagar, man ser ju verklige lite döende ut, haha. 🙂

  • Jenny
   Författare
   24 maj 2017 / 13:20

   Jo, nog ser det skumt ut alltid 🙂 Men dom funkade! Jag har haft sånt problem med att det inte hänt något alls…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?