Mina 7 favoritdofter

Jag tänkte att jag ska dela med mig av mina favoritdofter, närmare bestämt 7 stycken. Tänkte först göra en topp 10, men i min parfymsamling fanns det inte 10 dofter jag ville dela med mig av, så det blev 7.

Mina 7 favoritdofter

Mina 7 favoritdofter

I min parfymsamling finns det totalt 15 parfymer, vissa är söta och andra kryddiga. Jag föredrar de kryddiga dofterna, men kan tycka att även de söta dofterna har en tid och plats. Jag är inte den som byter parfymer efter årstid, jag byter inte ens nagellack (mörkt på höst och vinter och ljust på vår och sommar) efter säsong. Jag använder det jag känner för i det ögonblicket.

Jag har valt ut dessa 7 parfymer för att det är dom jag använder mest, jag kanske till och med är inne på andra flaskan av ett par stycken. Och det är ett bra betyg för vilken produkt som helst.

Vi börjar från vänster i bild…

See by Chloé

See by Chloé är i mitt tycke en chic och icke-klassisk blommig doft. Den har lite syrlighet. Den öppnar upp med friska noter av bergamott och äppelblom som leder till hjärtnoten av jasmine och ylang-ylang. Basen är mjuk vanilj, mysk och sandelträ.

En doft som jag använder när jag vill ha något lite lättare än andra alternativ från denna lista. Använder den dag som natt.

Dior Poison Girl

Poison Girl vann KICKS Beauty Awards för Bästa nya damdoft 2016, och jag förstår varför. Den är varm och inbjudande, ”en läcker blommig gourmand doft”. I toppen finns blodapelsin, som därefter följs upp av hjärtnoter av Damascena ros. I basen finns tonkaböna och vanilj.

Finns i 30ml, 50ml och 100ml. Pris från 620 SEK.

Tom Ford Black Orchid

Black Orchid är min favorit av dessa sju, med rika, mörka accord och ett lockande elixir av svarta orkidéer och kryddor ger den dig en liten självförtroendeboost, om du gillar dofter av denna typen. Om Black Orchid hade ett humör skulle det vara don’t f*ck with me!

Finns i rollerball, 30ml, 50ml och 100ml. Pris från 390 SEK.

Gucci EdP

En doft jag bar i gymnasiet, som tyvärr är discontinued. Den är kryddig, lite pudrig, träig och har accord av vanilj. Den påminner mig om kyrkogårdar, tyllkjolar och platåskor. Jag hade tur och hittade en flaska på eBay förra året och använder den sparsamt.

Elizabeth & James Nirvana White

En blommig mix av pioner, liljekonvalj och mysk. Väldigt feminin doft, också en doft jag använder när jag vill ha något lite lättburet. Finns vad jag vet ej att köpa i Sverige än men går säkert att beställa hem från någon webbshop.

Viktor & Rolf Flowerbomb

Flowerbomb beskrivs med ord som ”storsäljare” och ”blomsterexplosion”. Den har krispiga gröna noter, blommor och citrus med en dos av bergamott och freesia. Jag känner även ett lite kryddigare element.

Finns i 30ml och 50ml med priser från 595 SEK.

Viktor & Rolf Bonbon

Vill du dofta sött och karamelligt, då är Bonbon något för dig. Bland noterna finns karamell, mandarin, svartvinbär och jasmin. Bonbon ska vara ”för den nya generationens kvinnor”, men den kan gott vara för en äldre generation också tycker jag…

Finns i 30ml, 50ml och 90ml. Pris från 635 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?