Recension: The Ordinary Lactic Acid 5% & Advanced Retinoid 2%

Nu har jag testat The Ordinary Lactic Acid 5% + HA 2% och Advanced Retinoid 2% i lite över två månader och känner att jag kan ge er en recension på dem. Jag valde att göra båda recensionerna i samma inlägg då jag mest använt dem tillsammans.

Recension: The Ordinary Lactic Acid 5% & Advanced Retinoid 2%

The Ordinary Lactic Acid 5% & Advanced Retinoid 2%

The Ordinary är ett märke som hör till Deciem, det kanadensiska företaget som har bland annat Niod och Hylamide under sitt paraply. The Ordinary är gjort med tanken att det ska vara effektivt och inte break the bank om man säger så.

Jag har ett par olika produkter från The Ordinary, främst syror i olika former och styrkor. I detta inlägg ska jag berätta vad jag tycker om deras Lactic Acid 5% + HA 2% och Advanced Retinoid 2%.

Recension: The Ordinary Lactic Acid 5% & Advanced Retinoid 2%

The Ordinary Lactic Acid 5% + HA 2%

Jag valde, trots att min hud är van vid syror redan, att börja med 5% istället för att direkt ösa på med 10% som också finns i The Ordinarys sortiment. Jag har nu, efter två månader, gått över till 10% men jag skulle rekommendera att börja försiktigt för säkerhetsskull.

Lactic acid, eller mjölksyra, tillhör kategorin AHA syror och just mjölksyra är bra för att förfina hudstrukturen och lämpar sig för yttorr och torr hy. I samma formula finns också hyaluronsyra som kan binda 1000 gånger sin vikt i vatten, att formulan är gjord på detta sätt är smart då det gör den skonsam och minskar risken för att huden ska flaga då man återfuktar på samma gång. Jag har även gjort så att jag följt upp denna The Ordinary duo med ett oljeserum.

Serumet är till färgen lätt rosa, det är vattenbaserat men lite tjockare än vatten. Flaskan rymmer 30 ml, och jag har (trots en olycka där #luxxthecat välte ner den öppna flaskan i handfatet) inte kommit längre ner än till etiketten på två månader.

Du behöver inte mycket av serumet då det är drygt, 4 – 5 droppar har jag använt. De första gångerna, även fast min hy är van vid syror, så pirrade det lite i huden. Pirr är okej, en brännande känsla är det inte (som Caroline Hirons skulle säga). Jag har använt det efter rengöring, exfoliering och en fuktmist. Även fast jag använder ett exfolierande ansiktsvatten så upplever jag inte att det blir ”kaka på kaka”.

Jag tycker att jag nu börjar se en förändring i till exempel mina ärr från tidigare acne, huden blir även väldigt len och får ett glow.

INCI: Aqua (Water), Lactic Acid, Glycerin, Pentylene Glycol, Triethanolamine, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Arginine, Potassium Citrate, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, PPG-26-Buteth-26, Ethyl 2,2-Dimethylhydrocinnamal, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol.

Recension: The Ordinary Lactic Acid 5% & Advanced Retinoid 2%The Ordinary Lactic Acid 5% + HA 2%

Recension: The Ordinary Lactic Acid 5% & Advanced Retinoid 2%

The Ordinary Advanced Retinoid 2%

Advanced Retinoid 2% innehåller två retinoid (A vitamin) ingredienser; ”solubilised hydroxypinacolone retinoate” och ”encapsulated retinol”. Retinoider är ett derivat av Retinol som är mildare för huden. Det passar alla, men har du känslig hy så börja gradvist med ett par kvällar i veckan.

Advanced Retinoid 2% är bra för att minska fina linjer och rynkor, reducera porer, jämna ut hudtonen och är även bra för hudstrukturen. The Ordinary säger att deras retinoid produkter inte är en behandling för acne, men det är bevisat att retinol i olika former är bra mot acne.

Produkten kommer även den i en flaska som rymmer 30ml, flaskan är brun i färgen och det är för att se till att produkten inte bryts ner av ljus. Serumet är lite mer rinnigt än Lactic Acid 5%, och precis som det serumet så har jag använt 4 – 5 droppar och inte en hel pipett. När man applicerar det kan det kännas lite sticky. Efter att jag använt Lactic Acid 5% och Advanced Retinoid 2% så följer jag alltid upp med ett återfuktande serum, favoriten att använda är ett oljeserum. Till exempel Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe.

Jag är imponerad av denna produkt, det första jag märkte var att min hudton blivit jämnare och hudstrukturen är bättre, lenare. Även porerna ser mindre ut. Och så upplever jag att den har en positiv effekt på acne. Jag har inte upplevt flagning eller något med denna produkt. Älskar detta serum!

INCI: Aqua (Water), Glycerin, Ethyl Linoleate, Propanediol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Isononanoate, Bisabolol, Hydroxypinacolone Retinoate, Retinol, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Dimethyl Isosorbide, Inulin Lauryl Carbamate, Glyceryl Stearate, Ceteareth-12, Ceteareth-20, Cetearyl Alcohol, Carrageenan, Xanthan Gum, Acacia Senegal Gum, Cetyl Palmitate, Sucrose Laurate, Polysorbate 20, Behentrimonium Chloride, Potassium Citrate, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Disodium EDTA, Dehydroacetic Acid, Benzoic Acid, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Recension: The Ordinary Lactic Acid 5% & Advanced Retinoid 2%The Ordinary Advanced Retinoid 2%

PS. Om du vill läsa mina andra inlägg om The Ordinary så hittar du dem här och här. DS.

 • 7.1/10
  Applicering - 7.1/10
 • 7/10
  Resultat - 7/10
7.1/10

The Ordinary Lactic Acid 5% & Advanced Retinoid 2%

The Ordinary Lactic Acid 5% + HA 2% & Advanced Retinoid 2% finns att köpa på ett par olika sidor, bland annat Deciem.com. Lactic Acid 5% + HA 2% kostar 6.50 EUR (63 SEK) och Advanced Retinoid 2% kostar 9.80 EUR (96 SEK).

0

4 Kommentarer

 1. Frida
  19 augusti 2017 / 11:45

  Hur har du lagt in dom här i din rutin, på kvällen? Rengör du ansiktet först och applicerar dom här sen? Tänkt testa dom och vill gärna veta! Ska dom sköljas av eller lämnas på?

  • Jenny
   Författare
   19 augusti 2017 / 12:25

   Ja, jag använder båda två på kvällen. Först Lactic Acid och sen Advanced Retinoid, använder dem efter rengöring och toner. Dom ska lämnas på 🙂

 2. Malin
  14 september 2017 / 19:17

  Vart har du köpt ” Advanced Retinoid 2%” ? 🙂

  • Jenny
   Författare
   15 september 2017 / 10:24

   Det var antingen på ASOS eller på Deciems egna hemsida, jag är osäker. Men det är från de två ställena jag köpt mina TO produkter 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?