NARS & Cruelty Free funderingar

Detta inlägg hör inte till de vanliga här på bloggen, men jag behöver dels ventilera och sen är jag också nyfiken på hur ni resonerar när ni shoppar, eller inte shoppar, cruelty free produkter.

NARS & Cruelty Free funderingar

NARS & Cruelty Free funderingar

Från och med i år kommer NARS produkter att säljas i Kina och därigenom hör märket inte längre till de icke-djurtestade märkena. Produkter som säljs i Kina måste enligt lag testas på djur och företaget själva bekostar dessa tester.

Detta fick mig att fundera i var jag står i detta, hittills har jag inte tagit steget att gå cruelty free för att jag varit… lat och oengagerad, för att vara helt ärlig.

Och eftersom jag är oinsatt så undrar jag om ni, mina läsare, vill dela med er i kommentarerna hur ni tänker i detta? Shoppar ni cruelty free? Är det svårt att hitta produkter som ersätter de gamla? Kör ni cruelty free allt (hudvård, makeup osv) eller endast makeup?

Kommentera gärna och dela med er av era tankar! Och visst suger detta med NARS?

0

5 Kommentarer

 1. Emma P
  28 juni 2017 / 12:26

  Tråkigt att höra och skitttrist att Kina har den policyn de har ifråga om djurtester. Jag är lite kluven i detta men nej, jag planerar inte att bojkotta märken som säljer i Kina. L’Oréal pratade om detta på sin föreläsning på Daisy Beauty Expo förra året. De menade då på att de valde att sälja sina produkter i Kina och försöka påverka regelverket inifrån. Självklart handlar det ju inte så mycket om det som det handlar om pengar men jag tycker inte att märken per automatik är oansvariga för att de säljer i Kina, de måste ju också leva och tjäna pengar, hela branschen bygger ju på konsumtion, svårt att svartmåla nån för att de vill driva detta ytterligare. Sen är jag absolut inte för djurtester men det önskvärda vore ju att Kina ändrar sina regler, jag förstår att det är svårt för märken att ställa sig utanför den kinesiska marknaden för den måste vara enorm. Däremot undviker är att köpa borstar av djurhår och framför allt lösögonfransar av mink, det tycker jag är sjukt och så onödigt.

  • Jenny
   Författare
   28 juni 2017 / 12:45

   Det hade varit en intressant föreläsning att lyssna på! Jag är så kluven i denna fråga så skönt att du skrev en så bra och utförlig kommentar!

   • Emma P
    2 juli 2017 / 11:36

    Ja fast jag är också kluven:) Jag skrev kommentaren jättelänge, tog bort och la till och jag är ändå inte säker på att jag tänker rätt eller formulerade det bra.

    • Jenny
     Författare
     2 juli 2017 / 11:45

     Jag tycker du formulerade det bra! 🙂

 2. 4 juli 2017 / 17:53

  Jag använder bara märken som jag är helt säker på att de inte djurtestar, dock är inte alla produkter crelty free, veganska, vissa av mina produkter innehåller honung.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?