Jenny testar: The Body Shop Fresh Nude Foundation

The Body Shop Fresh Nude Foundation Chelsea Porcelain 010

The Body Shop Fresh Nude Foundation Chelsea Porcelain 010

Fresh Nude Foundation beskrivs som semimatt och återfuktande, den ska kännas behaglig att bära och det gör den verkligen. Den ska ha lätt till medium täckning, passa känslig hud, har SPF15 och finns i 16 nyanser. Jag var osäker på om jag skulle ha Chelsea Porcelain 010 eller Bora Bora Tiare 012 så jag knatade ner till butiken och bad om hjälp, blev matchad till Chelsea Porcelain 010.

Som referens har jag dessa nyanser i andra foundations:
MAC: NC15
Urban Decay All Nighter Liquid Foundation: 1.0
NARS All Day Luminous Weightless Foundation: Gobi

Jag drogs till Fresh Nude Foundation pga finishen, den är så vackert glowy. Min hud är av det blandade slaget, vissa partier är lite mer oljiga och andra är torra, var osäker på om denna foundationen skulle passa mig och min hud, men jag blev glatt överraskad.

The Body Shop Fresh Nude Foundation Chelsea Porcelain 010

Nyansen till att börja med är helt perfekt, på The Body Shops hemsida får man inte något grepp om vilken nyans som kan passa – jo, man kan gissa, men det kan bli fel. Chelsea Pocelain 010 har en lite rosatonad bild på hemsidan vilket fick mig att tro att den inte var för mig då jag har mer varma inslag. Men när jag fick den swatchad såg den mer neutral ut, den lutar lite mer åt det varma hållet dock.

Finishen är inte semimatt dock, utan har ett fint glow – jag som har oljiga partier i huden tyckte inte att det var glowy på ”fel sätt”, det såg fräscht ut och det kändes som om jag hade en bra huddag.

The Body Shop Fresh Nude Foundation Chelsea Porcelain 010

Ingen foundation

Min hud har en del ärr från acne som jag inte trodde att Fresh Nude Foundation skulle klara av att täcka eftersom täckningen skulle vara lätt till medium. Men så fel jag hade!

The Body Shop Fresh Nude Foundation Chelsea Porcelain 010

Med foundation

Som ni ser så täckte Fresh Nude Foundation mer än man kan tro, och vad som inte syns på bild är det där glowet som huden har. Jag gillar att min hud får skina igenom trots foundation, men också att ärr och annat tjafs täcks.

The Body Shop Fresh Nude Foundation Chelsea Porcelain 010

Jag har provat att applicera foundationen med en fuktig svamp och med en borste och jag föredrar resultatet med svampen. På bilden har jag bara foundation, ingen concealer eller puder. Jag skulle säga att täckningen går att bygga upp än mer, för jag har bara applicerat ett lager. Det tog runt 6 – 7 timmar innan den började se trött ut, vilket är helt okej för efter så många timmar med smink på ser jag också trött ut och brukar vilja ta bort det.

 • 7.1/10
  Applicering - 7.1/10
 • 7.8/10
  Förpackning - 7.8/10
 • 7.5/10
  Resultat - 7.5/10
 • 5.2/10
  Täckning - 5.2/10
6.9/10

The Body Shop Fresh Nude Foundation

Fresh Nude Foundation kostar 245 SEK för 30ml.

0

2 Kommentarer

 1. Frida
  10 augusti 2017 / 18:26

  Tyckte den var riktigt fin! Kanske ska köpa den jag med 🙂
  Förlåt om jag frågar, men från en makeupgalning till en annan: huuur har du råd med så många härliga produkter?! Det känns som jag vill ha så himla mycket men allt är ju så dyrt. Får du det gratis eller hur gör du? ?

  • Jenny
   Författare
   10 augusti 2017 / 19:24

   Ja, den är fin! Och är prisvärd också.
   Fråga på! ☺️ Jag köper det mesta, har börjat nu det senaste att få utskick (dom inläggen är märkta längst ner i inlägget) men ja, jag köper det mesta ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?