#Söndagsmasken: The Body Shop Ethiopian Honey

Söndagsmasken: The Body Shop Ethiopian Honey

Söndagsmasken idag blev The Body Shop Ethiopian Honey. Denna mask lanserades ungefär denna tiden förra året och är en av fem The Body Shop masker som är inriktade på superfood för ansiktet. Detta var första gången jag testade denna mask.

Söndagsmasken: The Body Shop Ethiopian Honey

The Body Shop Ethiopian Honey masken är en mask som ser ut som, och känns som, honung. Den riktar sig till en hud som behöver intensiv näring för att känna sig mjuk och len igen.

Honungen i Ethiopian Honey masken är Community Trade-producerad och har höga halter av näringsämnen som återfuktar och vårdar en ”sliten hud”. Andra ingredienser är CT-producerad marulaolja från Namibia som är en lätt, kallpressad olja samt CT-producerad olivolja från Italien som är rik på omega 9 som återfuktar och gör huden smidig.

Masken är 100% vegetarisk, och av de masker som finns så är vissa masker 100% veganska.

Söndagsmasken: The Body Shop Ethiopian Honey

Då det var första gången jag testar masken kan jag inte ge er mer än mitt första intryck, men det får duga, eller hur? Efter 10 – 15 minuter sköljde jag bort masken med ljummet vatten, huden kändes len och mjuk. Min hud kanske inte är rätt målgrupp för denna mask då jag egentligen inte har problem med fukt/fett utan jag behöver mer djuprengörande masker, som förra veckans mask t ex. Men eftersom jag gör djuprengörande masker varje vecka så tycker jag om att tillföra fukt och/eller fett i form av en mask eller kräm så att huden känns så balanserad som möjligt. Åter till hur masken var; huden kändes även uppfriskad och hade lyster.

INCI: Aqua/Water/Eau, Mel/Honey/Miel, Glycerin, Pentylene Glycol, Propanediol, PPG-26-Buteth-26, Polysorbate 20, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-150 Distearate, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Carbomer, Benzyl Alcohol, Parfum/Fragrance, Sodium Hydroxide, Olea Europaea Fruit Oil/Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Sesamum, Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Disodium EDTA, Linalool, Caramel.

 • 5.6/10
  Känsla - 5.6/10
 • 6.2/10
  Mängd - 6.2/10
 • 5.7/10
  Pris - 5.7/10
 • 6.7/10
  Resultat - 6.7/10
6.1/10

The Body Shop Ethiopian Honey Mask

The Body Shop Ethiopian Honey Mask finns att köpa hos The Body Shop, i butik och online, och kostar 195 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?