Hur jag behandlar Keratosis Pilaris

I sommar har jag börjat behandla min KP, alltså hudsjukdomen Keratosis Pilaris. Är man medlem av den Eklundska familjen så vet man att KP också kan stå för kattpiss, men det är inte det jag har problem med nu. Jag har provat lite produkter men inte hittat något som jag tyckt funkat, nu provar jag två produkter från Exuviance.

Hur jag behandlar Keratosis Pilaris

Keratosis Pilaris

Keratosis Pilaris är en hudsjukdom som också kallas ”chicken skin”, det är en rubbning i hudens förmåga att bilda ett normalt hornlager. Syns mest vid hårsäckarna på lår, överarmar och kinder. Jag har det på armar och ben i varierande grad. Detta är min högra underarm, det syns mer på min högra arm än på min vänstra arm.

Hur jag behandlar Keratosis Pilaris

Produkterna jag nu testar kommer från Exuviance, det är en kroppsskrubb som heter Bionic Body Polishing Masque och en bodylotion som heter Retexturing Treatment.

Bionic Body Polishing Masque, 329 SEK

Kroppsskubben, eller peelingen, innehåller växtbaserade korn som peelar bort torr hud utan att irritera, den innehåller PHA, Vitamin A, C och E som skyddar och reparerar huden. Innehåller även sheasmör som mjukgör. Peelingen används enklast i duschen, men det vet ni ju, och känns lagom rivig på huden. Huden känns len efteråt och det är skönt att kliva ut ur duschen och applicera bodylotionen.

Retexturing Treatment, 329 SEK

Bodylotionen är en multiverkande produkt med en lätt konsistens, den exfolierar huden och återfuktar. Innehåller AHA som kickar igång cellförnyelsen och även PHA som återfuktar och stärker huden. Retexturing Treatment är utmärkt för att förebygga inåtväxande hårstrån och för att exfoliera och återfukta knottriga överarmar eller ben när man har Keratosis Pilaris.

Retexturing Treatment kändes lätt på huden och sjönk in snabbt, lämnade ingen klibbig yta och jag kunde klä på mig en stund efteråt.

Dessa två produkter används med fördel tillsammans, eller så kan man använda en skrubbvante i duschen och sen lotionen. Det viktigaste vid KP är att man har t ex en exfolierande body lotion och att man peelar huden ett par gånger i veckan.

Hur jag behandlar Keratosis Pilaris

På denna bild har jag använt produkterna i två veckor, 2 – 3 gånger i veckan. Jag har provat med skrubbvante och lotionen och med skrubben och lotionen, jag tycker att det börjar se bättre ut. Inte lika rött – sen har jag lite fräknar på armarna som lurar ögat lite.

Vill du själv köpa Bionic Body Polishing Masque och Retexturing Treatment kan du göra det på Skincity till exempel.
0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?