Min akne historia: Isotretinoin

Min akne historia: Isotretinoin

Min akne historia: Isotretinoin

Idag var jag på Hudmottagningen i Varberg, tidigare i år fick jag ju en remiss dit men tydligen hade de inte läkare i Varberg på plats så ofta utan dom är i Halmstad mest. Så jag har fått vänta på en tid där en läkare är på plats i Varberg pga jag hittar inte i Halmstad så vågade inte boka en tid dit. I alla fall!

Idag var det då dags för min tid, jag var i tid och fick sitta och vänta en liten stund. Den kom en sköterska och hämtade mig och ledde mig till ett rum, fick vänta lite till och sen kom läkaren.

Läkaren var en kvinna i 35-årsåldern, hon hade svart hår och en tunn guldring i ena näsvingen. Jag blev lättad, det var inte en gammal tant som inte kan sätta sig in i min situation. Hon var bra att prata med, det var inga problem alls. Vi pratade i kanske 30 minuter och vi kom fram till att vi ska satsa på en behandling med Isotretinoin.

Isotretinoin är en medicin som används för att behandla svår acne som andra läkemedel inte rått bot på. Isotretinoin funkar så att den minskar mängden talg som produceras i hudens talgkörtlar och hämmar inflammation så att finnarna inte blir lika inflammerade, svullna och ömma.

Jag har fått order om att ta blod- och urinprov, blodprovet för att kolla leverfetter och så var det något mer också, och urinprovet för att säkerställa att jag inte är gravid. Fick med mig labbremisser och ska gå och ordna det nästa vecka. Nästa vecka är min läkare på forskningsutbildning i Finland så hon sa att jag inte behöver stressa med proverna, men jag vill fundera lite, läsa informationen jag fått och sen få bollen i rullning.

Vill du läsa mer om min akne historia kan du kolla in denna kategori.

Uppdatering: den 25/9 2017 började jag med Isotretinoin, här kan du läsa om det.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?