Min akne historia: 2 veckor kvar

Min akne historia: 2 veckor kvar

Idag är det prick 2 veckor kvar till min telefontid med läkare T på Hudmottagningen i Varberg. Det är då jag får veta hur proverna jag tog såg ut och om jag får börja med Isotretinoin eller inte. Jag är medveten själv om att min akne kanske inte ser så allvarlig ut, men det är en persistent son of a b*tch som motstår alla sorters behandlingar jag provat.

In the meantime så förbereder jag för en Iso-kur, jag har köpt ett par nya produkter från Paula’s Choice som jag hoppas kan funka när/om jag börjar med Isotretinoin. Jag har också kollat hur mycket läppbalsam jag har hemma ?

Är väldigt rädd, på snudd till ångestfylld, för telefontiden den 22 september. För tänk om jag inte får börja med en Iso-kur? Då får jag dras med aknen tills… ja, jag vet inte. Samtidigt som jag är rädd är jag hoppfull, för jag tänker inte kasta in handduken än. Just därför förbereder jag mig, och min hud, för en kur med Isotretinoin. Jag fick ett tips och det var att redan innan man börjat med medicinen så ska man börja behandla huden som torr.

Så jag har de senaste dagarna använt produkterna jag köpte från Paula’s Choice, och jag tror min hud är torrare än jag tror, produkterna känns inte för greasy eller så utan min hud tycker om dem.

Min akne historia: 2 veckor kvar

Det jag köpt är: CALM Redness Relief Cleanser (Normal to Dry), CALM Redness Relief Toner (Normal to Dry), CALM Redness Relief Repairing Serum och till sist, CALM Redness Relief Moisturizer SPF30 (Normal to Dry).

Har testat allt utom serumet, men försöker att använda mina övriga produkter då jag vill ha så mycket som möjligt kvar av dessa inför en ev Iso-kur! Rengöringen löddrar något, men känns inte uttorkande (som en annan PC rengöring jag har). Tonern har en intressant konsistens, lite som ett tjockt vatten. Det rann knappt i handen på mig! Och dagkrämen då, den kändes lite krämigare än systern som är för Normal to Oily hud.

Nu ska jag äta middag! ?

Uppdatering: den 25/9 2017 började jag med Isotretinoin, här kan du läsa om det.

0

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?