Min akne historia: 1 vecka kvar

Nu är det en vecka kvar tills jag får veta om jag får börja med Isotretinoin eller inte. Jag är sjukt nervös, proverna man tar inför är dels ett graviditetstest (urinprov) och ett blodprov som kollar… jag vill säga triglycerider, leverfetter är det man kollar i alla fall.

Min akne historia: 1 vecka kvar

Min akne historia: 1 vecka kvar

Isotretinoin tas upp av levern och då antar jag att proverna visar om levern klarar av en Iso-kur eller ej. Jag har ju en historia av psykisk ohälsa där jag försökt ta livet av mig på olika vis, så jag är nervös att min lever är skadad och inte klarar av en behandling med Isotretinoin.

På mötet med hudläkare T, efter att hon fick veta vad jag tar för övriga mediciner, så fick jag ju en liten ”varning” om att Isotretinoin kan orsaka depression. Det är jag ju bekant med. Men hon undrade då om jag hade något kontaktnät som kan se om jag börjar bli deprimerad så man fångar upp det tidigt. Jag pratar med mina bästa vänner varje dag, och pratar också med mamma och pappa varje dag. Det är det kontaktnät jag har.

I alla fall, en vecka kvar!

Om du haft problem med akne, vad gjorde du åt det?

Uppdatering: den 25/9 2017 började jag med Isotretinoin, här kan du läsa om det.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?