Recension: IDUN Minerals Magna Mascara

Recension: IDUN Minerals Magna Mascara

Idag ska jag recensera en mascara som varit på min wishlist ett tag, det är IDUN Minerals Magna Mascara. Den utlovar maximal volym till fransarna och ska ha en krämig formula som ska vara lätt att applicera. Vi får väl se!

Recension: IDUN Minerals Magna Mascara

Det fina med IDUN Minerals är att det är beauty och ingen bullshit, det är ett svenskt märke som säljs på Apotek och klarar därför av Apotekets höga krav på produkterna de säljer. IDUN Minerals produkter är tillverkade med rena mineraler och passar därför alla hudtyper, även den känsliga. Idag ska jag recensera en mascara, som också var den första produkten jag testade från IDUN Minerals.

Recension: IDUN Minerals Magna Mascara

IDUN Minerals Magna Mascara ska ge fylliga fransar på en gång, det är en volym mascara som bygger upp volymen med några få svep. Formulan är krämig och lätt att applicera, den rundade borsten ger ett definierat resultat utan klumpar.

Mascaran är utvecklad för att passa alla även känsliga ögon och kontaktlinsbärare. Den innehåller högrenade mineralpigment och är oftalmologiskt testad vilket innebär att den har godkänts av läkare med specialkompetens i ögonsjukdomar. Mascaran är uppkallad efter Magne som i nordisk mytologi är son till Tor och jättinnan Järnsaxa, Magne har ärvt sin fars styrka och mod.

Magna har en rundad borste som du inte ska vända i en ”U”-form mot fransarna, utan vända på den och ”trycka upp” fransarna för maximal volym.

Recension: IDUN Minerals Magna MascaraIngen mascara

Recension: IDUN Minerals Magna Mascara1 lager Magna Mascara

Recension: IDUN Minerals Magna Mascara2 lager Magna Mascara

Vad tycker jag: Detta var en bra mascara, man får snabbt lite extra längd på fransarna, men för att vara en volym mascara får man jobba lite för att få den utlovade volymen. Borsten var trevlig, även fast jag brukar gilla större borstar, men den får ett plus i kanten för att den inte har en gummiborste *rys*. Formulan är krämig, men var lite blöt de första gångerna och det gjorde att man fick röra lite mer på borsten för att få volym. Jag tror att den kommer torka lite med tiden och kanske ge ännu bättre resultat.

Resultatet då, vid ett lager var det ganska fjäsigt – men så har jag inte mycket till fransar att komma med heller. Med två lager var resultatet bättre, lite spindelbenigt men det gör inte mig något.

Magna fällde inte under dagen eller smälte ner på ögonlocket på kvällen, den satt på plats och var lätt att ta bort med hjälp av en valfri sminkborttagning, jag använde ett micellärvatten. Där jag stötte på problem var när jag var ute i regn, den är väldigt känslig för vatten och kletade av sig lite.

Magna Mascara kostar 219 SEK för 13 ml, och är 100% vegansk, IDUN Minerals testar ej på djur.

INCI: AQUA/ WATER, OZOKERITE, PARAFFIN, GLYCERYL STEARATE, PALMITIC ACID, ACRYLATES COPOLYMER, HELIANTHUS ANNUUS SEED CERA / HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED WAX, VP/EICOSENE COPOLYMER, AMINOMETHYL PROPANEDIOL, BUTYLENE GLYCOL, POLYBUTENE, ORYZA SATIVA CERA / ORYZA SATIVA (RICE) BRAN WAX, PVP, PHENOXYETHANOL, LECITHIN, HYDROXYETHYLCELLULOSE, CAPRYLYL GLYCOL, NYLON-12, SODIUM DEHYDROACETATE, TOCOPHEROL, MYRISTIC ACID, ASCORBYL PALMITATE, LAURIC ACID, OLEIC ACID, CITRIC ACID, MAY CONTAIN +/- CI 77499 (IRON OXIDES)

 • 5.5/10
  Applicering - 5.5/10
 • 6.7/10
  Hållbarhet - 6.7/10
 • 5.5/10
  Längd - 5.5/10
 • 4.3/10
  Nyansutbud - 4.3/10
 • 5.7/10
  Volym - 5.7/10
5.5/10

IDUN Minerals Magna Mascara

IDUN Minerals Magna Mascara ska ge fylliga fransar på en gång, det är en volym mascara som bygger upp volymen med några få svep. Formulan är krämig och lätt att applicera, den rundade borsten ger ett definierat resultat utan klumpar.

Idun Minerals Magna Mascara finns att köpa på IDUN Minerals.se och hos Apotek, och kostar 219 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?