På måndag börjar jag med Isotretinoin

Idag hade jag mitt efterlängtade telefonmöte med läkare T från Hudmottagningen. Hon började med att fråga hur det är varpå jag fick svara ”- nervöst, jag har väntat på den här telefontiden ett tag”. Men hon hade bra besked till mig!

På måndag börjar jag med Isotretinoin

Till att börja med så var proverna (blod- och urinprov) ”perfekta”, triglycerider och leverfetter såg bra ut, även kolesterolet var bra. Och graviditetstestet var, såklart, negativt. Hon undrade sen om jag läst broschyren jag fick och vad jag tror om att börja en behandling med Isotretinoin.

Jag har ju läst broschyren flera gånger och har tittat på vad som känns som ALLA YouTube videor om ”accutane” som finns. Jag känner mig väl förberedd och jag är säker på att jag vill göra detta, så samtalet slutade med att läkare T skrev ett recept på Isotretinoin till mig som jag nu hämtat ut. Vi kom överens om att jag börjar med behandlingen på måndag, för då kan jag ringa till mottagningen om jag har frågor eller om något oförutsett händer.

Jag ska ta 40mg till att börja med, men då dosen av Isotretinoin räknas ut per ens kroppsvikt så ska jag upp till 100mg. Vilket känns lite skrämmande då det känns som att jag kommer få ALLA biverkningar som finns på den dosen. Men sen lugnar jag mig och tänker att eftersom dosen är anpassad efter ens vikt så är det rätt dos för mig och det kanske är en låg dos för någon med min vikt, om ni förstår hur jag menar.

Och sen har vi ju ett problem, som jag nämnde i detta inlägget, jag har de senaste tre veckorna Googlat röven av mig för att hitta cruelty free produktrekommendationer för en Iso-kur. Och jag har hittat EN blogg som hade två inlägg om Isotretinoin och cruelty free produktrekommendationer, sen har det varit ett och annat Reddit inlägg där man föreslagit Paula’s Choice.

Men det jag har brist på är läpprodukter t ex, blivit rekommenderad Aquaphor och jag har köpt två tuber. ”Men va?” tänker ni då, jag ska ju inte använda icke cf produkter. Och jag resonerar såhär, jag kommer med all säkerhet uppleva torrhy på ett eller annat sätt, och jag har inte hittat handkrämer, body lotions eller läppbalsam som är nog återfuktande. Ja, nu vet jag ju inte hur biverkningarna kommer att bli, men jag vill göra denna behandlingen så behaglig som möjligt så jag gör ett undantag då jag kommer ha biverkningar av en medicin. Och medicinen i sig (eller någon av de mediciner jag tar) är väl inte heller cf om vi ska vara petiga.

Tycker du att jag tänker fel, säg till, kommentera, ge mig feedback! Jag behöver det!

Men i alla fall, jag ska få börja med Isotretinoin, jag har inte bestämt mig för hur frekvent jag ska uppdatera här om det. Jag vill dokumentera behandlingen i text, och jag orkar inte med att ha två bloggar. Så det kommer komma upp inlägg om Iso-kuren här.

0

3 Kommentarer

 1. 22 september 2017 / 23:56

  Tycker det är helt rätt att du prioriterar din hälsa och kör med aquaphor. Det är många som upplever att det är det som funkar allra bäst mot torrheten!

  • Jenny
   Författare
   23 september 2017 / 14:02

   Ja, jag har förstått det. Det är i princip det enda som alltid finns med i varje Isotrtinoin survival kit.

  • Jenny
   Författare
   23 september 2017 / 14:02

   Ja, jag har förstått det. Det är i princip det enda som alltid finns med i varje Isotretinoin survival kit.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?