Isotretinoin dag 1

Isotretinoin dag 1

Jag har nu tagit mina två första Isotretinoin tabletter, tanken är att jag ska ta två tabletter (40mg) i tre dagar för att sedan höja med 1 tablett varannan dag tills jag är uppe i 5 tabletter och i den dosen jag ska ha som är 100mg. Nämnde ju i inlägget i fredags att jag är lite nervös över den höga dosen och att jag kommer få alla biverkningar som finns.

Men tröstar mig snabbt med att jag är tålig mot läkemedel, att risken för att få alla biverkningar är slim to none, och att dosen är uträknad efter ens kroppsvikt. Det kommer gå bra det här.

Har bunkrat upp med hudvård, ögondroppar, salivstimulerande tabletter, handkrämer, body lotions och tonvis av läppbalsam!

Och min tanke är inte heller att jag ska uppdatera om Iso-kuren varje dag, utan det blir nog mer en sammanfattning vid slutet av varje månad och kanske något inlägg här och där. Men nu ville jag bara uppdatera med detta för att det är såååå skönt att det äntligen är igång! Woho!

0

2 Kommentarer

 1. Emma P
  28 september 2017 / 17:12

  Åh så spännande, jag hoppas att medicinen ger dig önskar effekt och att du slipper de jobbigaste biverkningarna! Acne är verkligen för jävla jobbigt! Jag har också känslig acnehud så jag vet precis hur det är. Jag använder en receptbelagd kräm nattetid, Skinoren och min hud svarar faktiskt riktigt bra på det men visst går jag finnar ändå, känns dockhelt hanterbart just nu. Jag håller verkligen tummarna för att det ska bli bra för dig!

  • Jenny
   Författare
   28 september 2017 / 18:27

   Tack för tumhållningen! 🙂 Bra att du hittat något som funkar för dig, jag har inte provat just Skinoren men en annan kräm med samma verksamma ämne. Det är ju när det går från hanterbart till det motsatta man får göra något mer. Jag hoppas Isotretinoin kommer funka för jag är så less på under huden akne nu 🙁

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?