Isotretinoin – Vecka 1

Idag är det dag 7 med Isotretinoin, det har alltså gått en vecka sen jag började med medicinen och jag är nu uppe i dosen jag ska ha som är 100mg (5 kapslar). Den första veckan har varit helt okej och vi får väl se hur det blir nu när jag är uppe i rätt dos.

Isotretinoin – Vecka 1Isotretinoin – Vecka 1, måndag 25/9

Jag har fört anteckningar dag för dag denna veckan och tänkte fortsätta så under behandlingstiden, här kommer dom.

Måndag 25/9, dag 1, 20mg: Det pirrar lite i läpparna, ögonen känns torra. Känner inte av något, ingen huvudvärk eller illamående.

Tisdag 26/9, dag 2, 20mg: Inbillade mig nog pirrandet i läpparna, men inte de torra ögonen. Ögonen kan vara från tidigare dock. Tänker att dosen är så liten för min vikt att jag därför inte märker av några biverkningar än. Jag var beredd på huvudvärk och hela köret.

Onsdag 27/9, dag 3, 60mg: Har fått små finnar i pannan och tinningarna, märkte det när jag tvättade ansiktet och vissa punkter gör ont. Även på kroppen har jag fått lite mer finnar, en på höger bröst som gör för jävla ont. Märker inte av några biverkningar än. Men däremot, efter att jag använt valfri rengöring, så pirrar det i ansiktet. Känns lite stramt också.

Torsdag 28/9, dag 4, 60mg: Märker fortfarande inte direkt av några biverkningar. Tror att biverkningarna kommer komma när jag väl kommit upp i rätt dos för min vikt. Huden pirrar också fortfarande efter rengöring, funderar på om rengöringarna jag har inte är tillräckligt milda… jag ska prova ett balm. Har också fått fler finnar på olika ställen i ansiktet, även ner på käken och halsen.

Fredag 29/9, dag 5, 80mg: Läpparna pirrar och känns lite strama utan läppbalsam, jag vet inte om det är den känslan folk beskrivit eller ej. Provade ett balm (Emma Hardie) som rengöring igår kväll och huden pirrade lite efter det också, inte lika mycket men ändå. Inser också att jag haft huvudvärk sen i onsdags (dag 3).

Lördag 30/9, dag 6, 80mg: Så otroligt trött, så trött så trött. Ett par nya finnar och en cysta vid käken. Tror att IB (initial breakout) har börjat. Det sägs att IB blir värre än vad ens breakouts någonsin varit… Annars bara lite huvudvärk och inga andra biverkningar. Höjer dosen till 5 kapslar (100mg) imorgon.

Söndag 1/10, dag 7, 100mg: Känner inte av samma trötthet som igår, lite huvudvärk och hade flera små finnar på hakan när jag vaknade. Även lite torr och flagnande hud i samma område på hakan, jag smorde in en rengöring och använde sen en face cloth för att exfoliera bort det lite lätt. Är nu också uppe i 100mg.

Isotretinoin – Vecka 1Isotretinoin – Vecka 1, söndag 1/10

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?