#Söndagsmasken: Elemis Herbal Lavender Repair Mask

#Söndagsmasken: Elemis Herbal Lavender Repair Mask

När Skincity hade sitt erbjudande ”Masks We Love” så klickade jag hem det, i kitet fanns det tre ansiktsmasker, varav en har fått ta platsen här på bloggen som ett tidigare inlägg i #söndagsmasken. En av de tre maskerna var Elemis Herbal Lavender Repair Mask som jag har testat idag.

Herbal Lavender Repair Mask är en lätt lermask som är ljus till färgen och den doftar mycket riktigt lavendel, men jag tycker att den också doftar ganska starkt av rosmarin som också är en av ingredienserna vi hittar i denna mask.

Masken lämpar sig extra bra för akne, blandhy, fethy, finnar och ärr då den är reparerande. Den balanserar även trött hud och har en rengörande effekt. Den ska appliceras på ansikte och hals och låta verka i 10 minuter, masken varken stelnar eller torkar under tiden och kan också användas som specialbehandling över natten för att reparera och läka en blemmig hud.

Bland ingredienserna hittar vi eterisk lavendelolja, eterisk timjanolja och basen i masken är kaolinlera. Lavendeloljan verkar för att minska inflammation orsakad av akne och har en bra effekt på ärr. Timjanoljan är uppiggande och reglerar talgproduktionen och kaolinlera är då djuprengörande och har en uppljusande och förinande effekt på huden.

#Söndagsmasken: Elemis Herbal Lavender Repair Mask

Herbal Lavender Repair Mask torkar inte som sagt, och jag glömde helt enkelt av när jag applicerat den så jag hade den på i mycket mer än 10 minuter. Den känns svalkande på huden och den känns även lätt, och eftersom den inte torkar slipper man det stelnade ansiktet ?? Huden efteråt såg klarare ut och kändes absolut väldigt len och ren. Effekten masken har på ärr såg jag då färgen var mer jämn över de partierna där jag har ärr från akne.

En trevlig mask som jag absolut kommer använda flera gånger, för optimalt resultat rekommenderas det att man använder masken två gånger i veckan.

INCI: Aqua/Water/Eau, Kaolin, Propylene Glycol, Vegetable Oil (Olus), Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetyl Alcohol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Ethoxydiglycol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Methylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Dichlorobenzyl Alcohol, Propylparaben, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Thymus Vulgaris (Thyme) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/Leaf/Stem Extract, Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/Leaf Extract, Linalool, Tocopherol, Limonene.

 • 5.4/10
  Applicering - 5.4/10
 • 3.9/10
  Doft - 3.9/10
 • 4.5/10
  Pris - 4.5/10
 • 6.9/10
  Resultat - 6.9/10
5.2/10

Elemis Herbal Lavender Repair Mask

Elemis Herbal Lavender Repair Mask finns att köpa hos Skincity och kostar där 399 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?