Isotretinoin – Vecka 2

Isotretinoin – Vecka 2Isotretinoin – Vecka 2, måndag 2/10

Så var vi på dag 14/vecka 2 med Isotretinoin. Jag vet inte om dessa inlägg är intressanta för någon som inte har akne och/eller planerar att ta, eller tar, Isotretinoin. Men bare with me, jag vill dokumentera detta och jag tror att det kan komma till nytta för någon, eller det är vad jag hoppas på iaf, som med alla andra inlägg jag skriver här 🙂 Denna vecka har varit lite tuffare, men det har gått bra, anteckningar dag för dag nedan. Nuvarande dos: 100mg, och det är den dosen jag ska ha behandlingen ut.

Isotretinoin – Vecka 2Isotretinoin – Vecka 2, måndag 2/10

Isotretinoin – Vecka 2Isotretinoin – Vecka 2, måndag 2/10

Måndag 2/10, dag 8: Läpparna känns tighta utan läppbalsam. Igår kväll tyckte jag synen var suddig, men det kan ha berott på andra saker än medicinen. Får se om det blir så ikväll också. Har en och annan torrhetsfläck här och där i ansiktet, de flagnar mer än vad de stör. Läpparna är nog jobbigast, speciellt när man äter för då försvinner ju läppbalsamet och man får gå igenom sju sorters helvete innan man hittat ett läppbalsam och applicerat det.

Tisdag 3/10, dag 9: Ansiktet kändes lite stramt innan jag fick gjort hudvårdsrutinen. Fortsätter smörja in… ögonen är något torra på kvällen, men ögondroppar hjälper. Annars inga nya biverkningar. Har också börjat att smörja in kroppen mer regelbundet. Prevent rather than treat!

Onsdag 4/10, dag 10: Samma som igår, ansiktet känns stramt på morgonen, lite flagor på hakan. Använder ögondroppar mer för ögonen känns torra på kvällen. Nu är det helt klart initial breakout som börjat, jag har mycket akne på käken på vänster sida. Och i tinningarna… och i pannan. Och ner på halsen. Och på bröstet… vad sjutton utsätter jag mig för? Jag mår inte dåligt som i depression, men jag mår dåligt och vill inte gå ut.

Torsdag 5/10, dag 11: Huden i ansiktet stramar, jag provar att använda face mists och att smörja in extra på dagen. Jag har inte hittat någon foundation som ser bra ut på min hud för tillfället så jag har inte använt smink på ett tag så jag kan smörja in med kräm under dagen.

Fredag 6/10, dag 12: Tänkte idag på att huvudvärken jag hade den första veckan är borta nu, peppar peppar, ta i trä. Annars är det samma visa som igår. Jag börjar undra när den riktigt torra huden kommer, när den gör det är jag beredd. Igår kväll använde jag en kombination av hudvård som min hud inte gillade, när jag la på masken (PC’s röda) så sved det på kinderna, det gick över efter en stund. Huden var inte röd eller något, det bara sved. Var till veterinären med Luxx idag och är helt slut, ryggen gör ont också.

Lördag 7/10, dag 13: Här i veckan fick jag de berömda sprickorna i mungiporna, det är lite jobbigt att äta/öppna munnen, men de är inte så farliga… än. Minns inte när de kom, men i början på veckan iaf. Har nu konsulterat professor Google och svidandet av PC’s mask kan bero på att huden är yttorr och produkterna går djupare ner i huden. Igår kväll såg jag också en torrfläck på höger underarm, dags att börja smörja in ännu mer regelbundet.

Söndag 8/10, dag 14: Dag 14, tiden går fort när man har… roligt? Nä, det här är inte så kul (än). Men jag motiverar mig med att titta på bilder och videor med resultat av behandlingen. Igår var jag på promenad och fick riktigt ont i ryggslutet, vilket jag inte brukar få. Vet inte om det är en biverkning eller ej, man kunde ju få muskel- och ledvärk sa läkaren. Det kan ju förklara varför jag hade ont i ryggen i fredags iofs…

Isotretinoin – Vecka 2Isotretinoin – Vecka 2, söndag 8/10

Isotretinoin – Vecka 2Isotretinoin – Vecka 2, söndag 8/10

Isotretinoin – Vecka 2Isotretinoin – Vecka 2, söndag 8/10

Andra saker jag märkt under veckan är:
1. Mitt hår blir inte lika oljigt som vanligt
2. Aknen som dyker upp verkar läka ut snabbare
3. Om jag råkar skrapa mig med mina naglar så blir det lättare små sår
4. Huden blir lätt röd vid beröring
5. Mina leder, t ex de i fingrarna, knäcks lättare

Det var vecka 2 det, i veckan fick jag också min tid för återbesök hos hudläkaren, den 3/11 ska jag dit igen. Nu kör vi vecka 3!

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Secured By miniOrange

Söker du efter något?