Recension: Smith & Cult Above It All Top Coat

Recension: Smith & Cult Above It All Top Coat

Smith & Cult är ett nagellacksmärke som utlovar lack med hög kvalité, mycket pigment, bra hållbarhet och hög glans. Jag gillar deras färglack, och har nu även testat deras topplack. Jag har fått prova det på lite olika sätt för att hitta rätt sätt att använda det på.

Recension: Smith & Cult Above It All Top Coat

Smith & Cult Above It All Top Coat

Above It All är Smith & Cults version av ett topplack, enligt mig ska ett topplack 1) torka hyfsat snabbt 2) ge en högglansig finish 3) få manikyren att hålla längre och det är en bonus om det inte krymper lacket under (hej, Seche Vite!). Above It All tickar av de flesta av de punkterna, i alla fall enligt dem själva. Topplacket ska ge ett ”superglansigt resultat, förlänga hållbarheten samt ge nageln en tålig yta”. Det ska också förhindra att färgen flagnar och skydda mot slitage.

Alla nagellack från Smith & Cult är 8-free vilket innebär att de är tillverkade utan dietylftalat, toluen, formaldehyd, formaldehyd-harts, kamfer, xylen, etyl tosylamide eller trifenyl fosfat.

Recension: Smith & Cult Above It All Top CoatSmith & Cult Feathers & Flesh & Above It All

Jag kan hålla med om att Above It All förlänger hållbarheten på manikyren, det tog ett par dagar innan jag såg första chippningen av lacket under. Det var också lätt att lacka med, penseln är smal och lätt att manövrera på nageln.

MEN! Jag hade först svårt att förstå hur dom kan kalla lacket ”superglansigt”. När jag testade det första gången såg det, på bild, väldigt matt ut och inte glansigt alls. Då hade jag lackat med ett lite tunnare lager. När jag provade nästa gång så lackade jag med ett lite tjockare lager och då fick jag den här glossig ytan. Hållbarheten påverkades inte av tjockleken på lagret utan höll sig runt 3 – 4 dagar utan att chippa. Först ville jag inte rekommendera detta topplack, men efter mer testande eftersom jag inte gav upp, så kan jag med gott samvete rekommendera detta lack. Förutsatt att du har 239 SEK över.

INCI: Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Cellulose Acetate Butyrate, Isopropyl Alcohol, Acrylates Copolymer, Acetyl Tributyl Citrate, Benzophenone-1

 • 5.9/10
  Applicering - 5.9/10
 • 6.6/10
  Hållbarhet - 6.6/10
 • 4.5/10
  Pris - 4.5/10
 • 6.6/10
  Resultat - 6.6/10
5.9/10

Smith & Cult Above It All Top Coat

Smith & Cult finns att köpa online hos bl a. BangerheadLyko & Skincity, ett lack kostar 239 SEK.

Smith & Cult är 8-free, cruelty-free och veganska.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?