Isotretinoin – Vecka 4

Isotretinoin – Vecka 4Isotretinoin – Vecka 4, måndag 16/10

Ännu en vecka med Isotretinoin avklarad! Är det verkligen vecka 4? Redan? Den 3/11 ska jag på återbesök till Hudmottagningen och nästa vecka ska jag ta nya blod- och urinprov. Som vanligt hittar du mina anteckningar från den gångna veckan nedan.

Isotretinoin – Vecka 4Isotretinoin – Vecka 4, måndag 16/10

Isotretinoin – Vecka 4Isotretinoin – Vecka 4, måndag 16/10

Måndag 16/10, dag 22: Fläcken i ögat har bleknat ännu mer, idag glömde jag att tvätta och smörja in ansiktet på morgonen men det kändes okej ändå. Men det blir ingen vana. Läpparna däremot behöver konstant återfuktning.

Tisdag 17/10, dag 23: Det värker i ryggen något så förbannat! Huden på flera av mina fingrar flagnar och spricker. Håret känns nytvättat fast det var en vecka sen jag tvättade håret.

Onsdag 18/10, dag 24: Det är i princip samma som igår, fast nu gör muskler i skinkorna ont också. Det måste ju vara en biverkning för jag har inte varit på ett gym sen jag började med medicinen typ. Idag märkte jag också att fläcken i mitt öga är borta.

Torsdag 19/10, dag 25: Min bröstkorg har ett par små finnar, och en på axeln som ligger under BH-bandet, inte så bekvämt. Jag hoppas dom försvinner fort. Något jag inte upplevt än är näsblod, mardrömmen är att jag börjar blöda näsblod på natten och alla sängkläder blir fläckade. Huvaligen. Men däremot har jag upplevt att det är lite blodigt när jag snyter mig. Och näsan rinner.

Fredag 20/10, dag 26: Jag börjar tro att Isotretinoin har förvärrat eksemen jag har på händerna. Huden flagnar och spricker. Smörjer in med Miniderm tills tuben är tom… Huden i ansiktet känns len, inte helt slät pga viss akne, det ser också ut som (TMI) att all skit kommer ut ur porerna. Det ser ut som om ett använt porplåster sitter på min haka och nästipp.

Lördag 21/10, dag 27: Jag undrar när den riktigt torra huden kommer, jag hoppas ju *peppar peppar ta i trä* att detta tillstånd är så som det kommer vara under hela behandlingen. I alla fall, inga nya observeringar idag.

Söndag 22/10, dag 28: Inga förändringar idag heller, kom att tänka på att fläcken på hakan som flagnade har inte flagnat på ett par dagar om inte på en vecka till och med. Jag såg en YouTube video där det beskrevs att man blir uttorkad av energidryck och kaffe, och antingen vet jag inte hur det känns att vara uttorkad eller så upplever jag inte det. Alternativt dricker jag så mycket vatten att det väger upp… I dunno.

Isotretinoin – Vecka 4Isotretinoin – Vecka 4, lördag 21/10

Isotretinoin – Vecka 4Isotretinoin – Vecka 4, lördag 21/10

Isotretinoin – Vecka 4Isotretinoin – Vecka 4, lördag 21/10

Ja, det var vecka 4 det. Jag upplever inte detta som jobbigt än, eller jo, en sak är jobbig! Och det är att medicinen ska tas med mat, jag har valt att ta den med frukost för att försöka få in en rutin med att äta frukost, det funkar ju än så länge men jag är less på frukost… Funderade på att göra en sammanställning av första månaden i videoform, för de som följer min YouTube kanal men inte bloggen. Den videon kommer nog upp nästa vecka typ.

Pepp på vecka 5!
0

2 Kommentarer

  • Jenny
   Författare
   23 oktober 2017 / 13:11

   Jaså? Jag har känt till den länge, men så har jag ju problem med huden också. Kan vara det, har man inte problem med huden så söker man inte behandlingar för det 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?