5 Mascaratips

5 Mascaratips

Jag har skrivit ner ett par mascaratips som jag vill dela med mig av, detta är egentligen inte så mycket tips som min mascararutin typ. Ta det för vad det är 🙂

5 Mascaratips

1. Förberedning

Jag har ett par ögonfransböjare hemma men har aldrig använt dem, förrän nu då. Den jag använder oftast kommer från Surratt och heter Relevée Lash Curler och ska vara en av de bästa ögonfransböjarna. Det jag gör för att få en snygg böj är att jag böjer först vid fransarnas rötter, sedan i mitten och sedan i topparna, böjen blir mjuk och inte hård.

5 Mascaratips

Böjda fransar

5 Mascaratips

2. Primer

Nästa tips, eller steg if you will, är att applicera en ögonfransprimer. Den jag använder kommer från Urban Decay. En ögonfransprimer ger mer längd och volym till fransarna, och jag tycker att mascaran sitter bättre.

5 Mascaratips
5 Mascaratips

3. Applicera mascara

Sen ska mascaran appliceras, och här valde jag fel mascara för detta tips. Mitt tips är hur man får en solfjäder-effekt på fransarna, men Too Faced Better Than Sex borsten är lite för stor för detta. Men har du rätt typ av borste så gör du så att du inte borstar alla fransar rakt uppåt, utan de inre fransarna ska dras lite mot näsan, de mittersta fransarna uppåt och de yttre ut mot sidan.

5 Mascaratips

4. Om det blir kladd

Vänta tills mascaran som hamnat på huden torkat och ta sen en tops och snurra lätt på fläcken, då ska det försvinna utan att man förstör resten av ögonmakeupen!

5. När mascaran ska bort

Fukta en bomullspad med valfri sminkborttagning och låt den ligga på ögat en stund istället för att gnugga fram och tillbaka, gnuggandet kan vara en anledning till att man har korta och slitna fransar. Har du några knep för att mascaran ska bli så bra som möjligt?

0

2 Kommentarer

  • Jenny
   Författare
   24 oktober 2017 / 13:44

   Jättebra tips! Håller med dig 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?