The Ordinary: En överblick

Hudvård

The Ordinary: En överblick

Jag har ganska många produkter från The Ordinary, och eftersom mitt första inlägg om The Ordinary är mitt mest lästa inlägg EVER så tänkte jag att jag ska göra en overview/överblick över de produkter jag har. Alla har jag inte använt jättemycket, men detta är ingen recension utan mer… ja, en överblick med en gnutta åsikter.

The Ordinary: En överblick

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution, 8.70 EUR/84 SEK

Denna toner innehåller glykolsyra, glykolsyra hör till AHA syrorna och exfolierar huden. Med 7% är den mild men kan ändå göra något för din hud. Den är speciellt bra om du vill jobba med lyster eller hudens klarhet. Vid regelbunden användning kan den även förbättra hudstrukturen. Förutom glykolsyra innehåller den även ginsengrot som återfuktar och lugnar och Tasmansk bergspeppar som lugnar huden vid användning av syror.

Jag har använt den ett par gånger och har inte hunnit se någon påverkan på hudstrukturen, men lyster ger den mer eller mindre på en gång. När jag använder den så tar jag antingen lösningen rätt i handen och klappar på huden, eller så tar jag och fuktar en bomullsrondell och sveper över huden.

The Ordinary: En överblick

The Ordinary Granactive Retinoid 2%, 9.80 EUR/94 SEK

(Denna produkt har bytt namn i augusti 2017 och hette tidigare Advanced Retinoid 2%)

Detta serum innehåller två olika retinoidingredienser (vitamin A), de är av den nya generationen och ska vara mildare för huden. Retinol eller retinoider är en av de mest beprövade ingredienserna som boostar kollagenet, bekämpar fria radikaler, ökar cellförnyelsen och kan även användas vid akne.

Granactive Retinoid 2% är nog min favoritprodukt från The Ordinary, förutom att huden blir otroligt len och mjuk så har den positiv effekt på min akne. Jag har även använt den i kombination med The Ordinary Lactic Acid 5% eller Lactic Acid 10%. Jag använder den i serumsteget i min rutin, ett par droppar som klappas in i huden.

The Ordinary: En överblick

The Ordinary AHA 30% + 2% BHA Peeling Solution, 7.20 EUR/69 SEK

Denna “peeling solution“, aka blodmasken, används enklast som en mask. Den är exfolierande och innehåller 30% AHA syror (glykolsyra, mjölksyra, vinsyra och citronsyra), 2% BHA syra (salicylsyra), hyalronsyra-korspolymer, vitamin B5, svart morot och Tasmansk bergspeppar. De olika syrorna jobbar på ytan och på djupet, AHA på ytan och BHA som exfolierar porerna.

Jag upplevde en otrolig lyster efter att ha använt denna mask. Denna produkt är potent och används med fördel på kvällen, men inte mer än 2 gånger i veckan och max i 10 minuter för att undvika att överpeela huden.

The Ordinary: En överblick

The Ordinary: En överblick

The Ordinary Lactic Acid 5%, 6.50 EUR/63 SEK & Lactic Acid 10%, 6.79 EUR/65 SEK

Lactic Acid 5% & 10% är ett exfolierande serum som finns i två varianter, och jag har testat båda två. 5% ger en mild exfoliering som är stöttad av Tasmansk bergspeppar som minskar ev inflammation och känslighet i huden som ofta är länkade till exfoliering.

Samma ingrediens finns i Lactic Acid 10%, och skillnaden på de två är mängden mjölksyra i produkten. Det är mer kraft i Lactic Acid 10% och jag rekommenderar att börja med 5% om din hud är ovan vid syra.

Dessa två serum har jag i 9 fall av 10 använt tillsammans med Granactive Retinoid 2%, Lactic Acid först och sen Granactive Retinoid. Jag upplever att huden blir len, får lyster och akne lugnas. Använder denna produkt efter rengöring och toner, men före kräm.

The Ordinary: En överblick

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5, 6.80 EUR/66 SEK

Hyaluronic Acid 2% innehåller helt enkelt hyaluronsyra som är en bra återfuktare, den kan binda fukt 1000 gånger sin egen vikt. Detta serum innehåller 15 olika former av hyaluronsyra som penetrerar djupare och långvarigt. Formulan innehåller också vitamin B5 som också återfuktar. Hyaluronsyran i detta serum är vegansk.

Detta serum är en klar favorit och jag använder det oftast som ensamt serum på morgonen eller som andra serum på kvällen då det har en lite tjockare konsistens (serum läggs efter formula/konsistens, vattnigare först och jobba sig upp mot de lite tjockare).

The Ordinary: En överblick

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 5%, 5.90 EUR/57 SEK

Niacinamide (vitamin B3) jobbar bra mot finnar, stora porer och pigmentfläckar. Formulan innehåller 10% Niacinamide och zinksalt av pyrrolidonkarboxylsyra som reglerar talgproduktionen. Formulan är också skapad för att ge en jämnare hudstruktur.

Detta är en av produkterna jag inte hunnit använda så mycket, men Niacinamide har jag testat i en annan produkt och såg resultat. När jag får använda mer aktiva produkter är denna högt upp på listan att prova! Man kan använda Niacinamide 10% både på morgonen och kvällen, men använder man produkter med vitamin C så ska dessa inte användas vid samma tillfälle utan man ska varva produkterna då pH värdena krockar.

The Ordinary: En överblick

The Ordinary Salicylic Acid 2%, 5.30 EUR/51 SEK

Salicylic Acid är BHA syra (salicylsyra) som exfolierar porernas insida för att jobba mot finnar. Bäst resultat får man med fortsatt användning. Man kan antingen applicera en liten droppe på finnen eller använda en liten mängd i hela ansiktet för att undvika fler finnar.

Jag har använt denna produkt litegrann, och då har jag använt den på det sättet att jag droppat lite på finnarna istället för att använda det i hela ansiktet. Jag upplever att den snabbar på processen med finnarna och de försvinner snabbare.

The Ordinarys produkter kan köpas bl a hos Deciem, Victoria Health och ASOS.

PS. Vill du läsa mina tidigare inlägg om The Ordinary så hittar du dem här och här. DS.

Loading Likes...

3 Kommentarer

  • lördag, 28 oktober 2017 / 15:45

   Det är det också 🙂

 1. måndag, 30 oktober 2017 / 15:06

  Har precis använt upp min niacinamide från the ordinary och gillade den verkligen! Jag får mycket typ “inkapslat” talg och tilltäppta porer och den har gjort sån skillnad! Ska testa retinolen nu 🙂

  • tisdag, 31 oktober 2017 / 09:53

   Retinolen är go, hoppas du kommer tycka om den! 🙂

Kommentera