The Ordinary: En överblick

The Ordinary: En överblick

Jag har ganska många produkter från The Ordinary, och eftersom mitt första inlägg om The Ordinary är mitt mest lästa inlägg EVER så tänkte jag att jag ska göra en overview/överblick över de produkter jag har. Alla har jag inte använt jättemycket, men detta är ingen recension utan mer… ja, en överblick med en gnutta åsikter.

The Ordinary: En överblick

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution, 84 SEK

Detta är en toner som innehåller glykolsyra, glykolsyra är en AHA syra och exfolierar samtidigt som den lämpar sig för den torra huded. Den är mild men bra om man vill få lyster och klarhet i huden. På sikt kan den även hjälpa med hudstrukturen.

Jag har använt den ett par gånger och har inte hunnit se någon påverkan på hudstrukturen, men lyster ger den mer eller mindre på en gång. När jag använder den så tar jag tonern i handen och klappar på den på huden.

The Ordinary: En överblick

The Ordinary Granactive Retinoid 2%, 94 SEK

(Tidigare Advanced Retinoid 2%)

Ett serum med två olika retinoidingredienser, alltså vitamin A. De ska vara mildare för huden då de är av den nya generationen. Retinol, eller retinoider, är en kraftfull ingrediens och bra att ha i sin arsenal. Retinol är en av de mest beprövade ingredienserna som visats boosta kollagenproduktionen, bekämpa fria radikaler, öka cellförnyelsen och funkar också bra att använda vid akne.

Granactive Retinoid 2% är nog min favoritprodukt från The Ordinary, förutom att huden blir otroligt len och mjuk så har den positiv effekt på min akne. Jag har även använt den i kombination med The Ordinary Lactic Acid 5% eller Lactic Acid 10%.

The Ordinary: En överblick

The Ordinary AHA 30% + 2% BHA Peeling Solution, 69 SEK

Detta är en ”peeling solution” som enklast används som en mask, på grund av färgen har den fått smeknamnet ”blodmasken” och det är som att smeta in fejjan med blod från ens fiender (inte för att jag vet hur det känns ?). Den innehåller, som man kan läsa ut av namnet, AHA och BHA syra. Tillsammans med lite andra ingredienser jobbar den på ytan och på djupet.

Jag upplevde en otrolig lyster efter att ha använt denna mask. Denna produkt har kraft och används med fördel på kvällen, men inte mer än 2 gånger i veckan och max i 10 minuter.

The Ordinary: En överblick

The Ordinary: En överblick

The Ordinary Lactic Acid 5%, 63 SEK & Lactic Acid 10%, 65 SEK

Lactic Acid X% är ett exfolierande serum som finns i två styrkor, och jag har testat båda två. 5% ger en mild exfoliering medan 10% ger lite extra. I formulan finns ingredienser som minskar eventuell inflammation och känslighet.

Samma ingrediens finns i Lactic Acid 10%, och skillnaden på de två är mängden mjölksyra i serumet. Det är mer kraft i Lactic Acid 10% och jag rekommenderar att börja med 5% om din hud är ovan vid syra.

Dessa två serum har jag i 9 fall av 10 använt tillsammans med Granactive Retinoid 2%, Lactic Acid först och sen Granactive Retinoid. Jag upplever att huden blir len, får lyster och akne lugnas. Använder denna produkt efter rengöring och toner, men före kräm.

The Ordinary: En överblick

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5, 66 SEK

Hyaluronic Acid 2% innehåller helt enkelt hyaluronsyra som återfuktar huden, hyaluronsyra kan binda fukt 1000 gånger sin egen vikt. I detta serum finns det 15 former av hyaluronsyra, de arbetar djupare och mer långvarigt. Vi hittar också vitamin B5 som också återfuktar huden.

Ett mycket återfuktande serum och det har blivit en favorit.

The Ordinary: En överblick

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 5%, 57 SEK

Niacinamide jobbar bra mot finnar, stora porer och pigmentfläckar. Serumet innehåller 10% Niacinamide. Ingredienserna ska också reglera talgproduktionen och ge en jämnare hudstruktur.

Detta är en av produkterna jag inte hunnit använda så mycket, men Niacinamide har jag testat i en annan produkt och såg resultat (Paula’s Choice Niacinamide Booster). När jag får använda mer aktiva produkter är denna högt upp på listan att prova!

The Ordinary: En överblick

The Ordinary Salicylic Acid 2%, 51 SEK

Salicylsyra hör till BHA syrorna och exfolierar huden, den är oljelöslig och kan därför gå ner i porer och exfoliera från insidan ut. Denna produkt kan man använda som ett serum över hela ansiktet eller som en spot treatment.

Har använt denna produkt mycket lite, men när jag använt den har jag föredragit att använda den som spot treatment istället för ett serum man har över hela ansiktet. Det känns som, med tanke på den yttepyttelilla flaskan, att det är så det är tänkt.

The Ordinarys produkter kan köpas bl a hos Deciem, Victoria Health och ASOS.

PS. Vill du läsa mina tidigare inlägg om The Ordinary så hittar du dem här och här. DS.

0

4 Kommentarer

  • Jenny
   Författare
   28 oktober 2017 / 15:45

   Det är det också 🙂

 1. 30 oktober 2017 / 15:06

  Har precis använt upp min niacinamide från the ordinary och gillade den verkligen! Jag får mycket typ ”inkapslat” talg och tilltäppta porer och den har gjort sån skillnad! Ska testa retinolen nu 🙂

  • Jenny
   Författare
   31 oktober 2017 / 09:53

   Retinolen är go, hoppas du kommer tycka om den! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?