Isotretinoin – Vecka 5

Isotretinoin – Vecka 5

Vecka 5 avklarad, och denna vecka delar jag även med mig av produkter som jag tycker hjälper mot de biverkningarna jag upplever. Jag visade dem i min video, som du kan se här, men i detta inlägg ska jag berätta mer om de produkterna som utmärkt sig lite. Och jag tänkte också lägga in en bild från vecka 1 för att se om det är någon skillnad i hyn.

Produkter som hjälpt mig vid Isotretinoinbehandling

Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm
Detta är min favoritrengöring, ett balm som blir till en olja på huden. In a pinch så tar den bort smink, men jag använder den inte för att ta bort smink – jag vill ha denna på huden. Den är mild, det bränner inte i huden (som det gör när jag har använt andra rengöringar som är mer tvålbaserade) och huden känns ren och go efteråt.

Paula’s Choice Moisture Renewal Oil Booster
Jag använder Moisture Renewal Oil Booster varje kväll under min nattmask, jag tar ett par droppar till en halv pipett och masserar in i huden och ner litegrann på halsen. Man kan använda den ensam eller så kan man blanda i den i en kräm för att boosta krämen.

Paula’s Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask
Jag har tre backup tuber av denna mask, och även om jag har andra som jag gillar så är det denna jag använder mest. Den är, om jag förstått saken rätt, inte bara återfuktande utan återfettande också. Och en torr hud saknar både fukt och fett. Nu är min hud inte riktigt torr än, men jag tänker att det är bättre att prevent then treat.

ACO Moisturising Shower Oil
För att återfukta kroppen så börjar jag i duschen med denna duscholja, den är lätt och känns skön på kroppen. Den är parfymfri och lämnar ingen hinna på kroppen. Den återfuktar bara, helt enkelt.

ACO Protecting Body Cream
Om jag hade en oändlig mängd tuber av denna body lotion så skulle jag använda den varje dag, men nu har jag en tub och då använder jag den lite mer sparsamt (använder body butters från The Body Shop ”till vardags”). En till två gånger i veckan använder jag den och jag tycker den sjunker in snabbt för att vara lite av det fetare laget, den lämnar ingen hinna heller så det går att klä på sig en liten stund efteråt.

Systane Ultra
Ögondroppar, för det behöver man – ögonen blir så torra stundtals det är inte klokt. Jag har använt Systane Ultra, jag har även Systane Gel Drops men jag tycker att det blir lite för mycket av en hinna av dem så jag använder hellre Ultra. Även här tänker jag att det är bättre att prevent then treat, så jag använder dem 2 gånger om dagen.

Decubal Lips & Dry Spots Balm
Denna produkt använder jag i mina mungipor som är spruckna och torra. Det funkar bra över dagen när man kan applicera mer lite då och då, men under natten funkar det inte lika bra och man vaknar med onda mungipor. Men jag väljer att ha med Lips & Dry Spots Balm i denna lista fast den inte är helt perfekt, för den lindrar och lugnar.

Isotretinoin – Vecka 1Isotretinoin – Vecka 1

Isotretinoin – Vecka 5Isotretinoin – Vecka 5

Visst är det skillnad från vecka 1 till vecka 5? Jag trodde inte det skulle vara någon skillnad faktiskt, men det är det ju! Jag tror att det är det som är problemet med att gå länge med akne, man ser till slut inte om det är någon förbättring. Däremot försämring märker man på en gång. Konstigt va? Men det är därför jag gillar att göra dessa veckouppdateringar för att själv få se hur det förändras vecka för vecka. Och jag hoppas också att dessa inlägg kan vara till hjälp och kanske till och med vara inspiration för andra som har akne och kanske funderar på att börja med Isotretinoin.

Under denna vecka har jag fått komplimanger för min hud inte en utan två gånger! Och det kändes väldigt kul, det är flera år sedan jag fick en komplimang för huden sist. Men jag fick även ett par nya utslag på halsen, det var mindre kul.

Biverkningar: Nästippen flagnar lite, jag har värk i kroppen, lite huvudvärk men annars inget nytt.

Vi får se hur kommande vecka blir, och vad hudläkaren säger på fredag. Det gäller att ha tålamod.
0

7 Kommentarer

 1. 29 oktober 2017 / 15:12

  GUD vilken skillnad!!! Måste vara jätteskönt att få så tydliga resultat?? Men jobbigt att behöva kämpa mot torrheten jämt.

  Nu kommer jag med en tanke som kanske är ute och cyklar, men jag tycker ju din blogg är jättebra och välskriven men… jag tror det skulle vara lättare att läsa om bilderna var lite mindre? Kan ju vara bara min skärm som spökar men jag tycker det blir lite typ avhugget när man måste scrolla så mycket för att komma förbi en bild…does that make sense???

  • 29 oktober 2017 / 15:13

   eller oj, jag läser ju i bloglovin och kollade nu på din sida och går man in direkt till dig ser det ju jättefint ut. det är bara i bloglovins läsare som bilderna blir jättestora?

   • Jenny
    Författare
    29 oktober 2017 / 15:18

    Aha! Jag tror att det är lagom storlek på bilderna på första sidan, men när man går in på ett inlägg kanske det är lite stort? Jag får kolla via Bloglovin 🙂

  • Jenny
   Författare
   29 oktober 2017 / 15:16

   Ja, det är jätteskönt att se resultat! Och, lite fåfängt kanske, att veta att andra också ser skillnad. Skönt helt enkelt!

   Du har en poäng, jag har bara gjort så att bilderna är i samma storlek som själva bloggen. Har inte tänkt på det du säger innan, men nu gör jag det! Tack för input! <3 Ska experimentera med mindre bilder och se hur det blir.

 2. tess
  29 oktober 2017 / 22:18

  Wow vilket fint resultat! Blir så pepp, äter också iso men är bara på min andra vecka så har inte upplevt nån förbättring ännu. Har du någon foundation du föredrar att använda nu när huden är så torr? Jag använder lumene blur men tycker den blir lite torr och typ lägger sig ”ovanpå” huden, även om jag verkligen återfuktar och har primer eller olja :/

  • Jenny
   Författare
   30 oktober 2017 / 13:26

   Vad kul att du blir peppad, det är precis det jag hoppas mina inlägg ska göra för någon därute 🙂 Jag har två stycken foundations som jag gillar, båda har jag skrivit ett inlägg om här på bloggen, det är Lumene Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation och The Body Shop Fresh Nude Foundation. Om jag inte är ute och cyklar passar båda för torrhy, de ger ett naturligt glow och känns lätta på huden. Täckningen är lätt till medel, men går att bygga upp 🙂

   • tess
    30 oktober 2017 / 21:49

    Tack för tips, ska kika på dem!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?