Recension: Rodial Dragon’s Blood Hyaluronic Mask

Recension: Rodial Dragon's Blood Hyaluronic Mask

Rodial Dragon’s Blood Hyaluronic Mask är en återfuktande mask som jag föredrar att använda som nattmask.

Hyaluronic Mask är väldigt fuktgivande som friskar upp och ger en fin lyster. Med hjälp av hyaluronsyra som reducerar fina linjer och rynkor, Gransil som absorberar överflödig olja och jämnar ut hudtonen samt hydromanil som utvinns från Taraträdets frön och är en 2-in-1 mjukgörare som återfuktar vid applikation och upp till 8 timmar efteråt och sen nämnde Rodial även en i grekens som heter LaraCare som även den utvinns från träd, närmare bestämt ett frö och som fungerar so lätt exfoliering av huden.

Namnet på masken kommer från Drakblod, som är sav från Crodarom (drakblodsträd), i masken ska ingrediensen reducera rodnad och inflammation vilket gör den, enligt mig, till en bra mask att använda om man har akne. Jag upplever inte att aknen förvärras av masken.

Rodial Dragon’s Blood Hyaluronic Mask kan du använda på två sätt:
1. Applicera på rengjord hud, vänta i 10 minuter, skölj sedan av
2. Använd som sista steget i din hudvårdsrutin på kvällen och låt masken vara på över natten

Masken är tunn och lätt i konsistensen, känns inte silikonig trots att många silikoner är i
toppen av INCI. Eftersom den har den konsistensen den har går den snabbt in i huden och klibbar inte av sig på kudden om du sover med den. Jag gillar att kombinera den med Paula’s Choice Moisture Renewal Oil Booster under, och låter det vara på över natten. Vaknar med len hud som inte känns torr och huden är synbart fylligare.

Jag har haft turen (?) att uppleva denna mask med två olika hudtyper, blandhy snudd åt det oljiga och normalhy som lutar åt det torra (än så länge är jag inte jättetorr). Jag tycker om Dragon’s Blood Hyaluronic Mask i båda hudtillstånden. Den är som sagt lätt i konsistensen och funkar bra för en oljig hudtyp utan att huden blir ännu oljigare, på min nu normal/torra hud så återfuktar den tillräckligt för att det ska synas, och kännas, på huden att den är återfuktad, osäker på om den funkar på samma sätt på en hud som är än mer torr än vad min hud är för tillfället.

Det negativa jag kan säga är priset kontra mängden, tuben innehåller 50ml och masken kostar 499 SEK.

INCI: Aqua (Water), Glycerin, Cyclopentasiloxane, Polysilicone-11, Propylene Glycol, Dimethicone, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Phenoxyethanol, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Squalane, Sucrose Palmitate, Galactoarabinan, Glyceryl Linoleate, Tocopherol Acidate, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Polysorbate 60, Parfum (Fragrance), Limonene, Potassium Sorbate, Sodium Hyaluronate, Sorbitan Isostearate ca, Geraniol, Linalool, Croton Lechleri Resin Extract

 • 6.9/10
  Applicering - 6.9/10
 • 5.9/10
  Konsistens - 5.9/10
 • 6.5/10
  Pris - 6.5/10
 • 6.3/10
  Resultat - 6.3/10
6.4/10

Rodial Dragon's Blood Hyaluronic Mask

Rodial Dragon’s Blood Hyaluronic Mask finns att köpa hos bl a. Skincity och kostar där 499 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?