Återbesök på Hudmottagningen

Idag var jag på återbesök hos min läkare på Hudmottagningen. Jag har i veckan tagit nya prover och fick hem ett brev där det stod att levervärden och leverfetter är lätt förhöjda och dosen bör sänkas. I det här inlägget vill jag prata mer om vad som är planen framöver, på söndag kommer en sammanfattning av vecka 6.

Återbesök på Hudmottagningen

Återbesök på Hudmottagningen

Hos läkaren idag pratade vi om provsvaren, hon sa att provsvaren är inget skäl till oro men för att jag ska kunna slutföra behandlingen så måste vi sänka dosen till 60mg eller 80mg. Vi kom fram till att vi sänker dosen till 60mg, alltså tar jag från och med lördag 3 kapslar om dagen istället för 5. Och det betyder också att behandlingstiden blir längre, från 4 – 5 månader till 7 – 8 månader.

Nya prover ska tas den 13/11 för att se om sänkningen påverkar levern positivt. Och den 15/11 ska vi ha telefonkontakt och då får jag veta hur proverna såg ut. Läkare T ska på forskningsutbildning i 1½ månad efter det, så tills hon är tillbaka får jag vända mig till någon annan på mottagningen för att få förnyat recept då dom bara skriver ut en ask i taget.

Eftersom behandlingstiden blir längre så blir det ett besök till hos läkare T i februari eller mars, jag skulle ringa och boka en tid.

Känner mig väl omhändertagen

Nervös var bara förnamnet inför besöket idag, det är jag iofs inför alla läkarbesök, men jag gick därifrån idag och kände att dom vet verkligen vad dom gör och jag känner mig väl omhändertagen. Något annat som var kul var att även läkare T sa att det är en klar förbättring i huden, i ansiktet, på bröstet och på rygg och axlar. Det kändes jätteskönt att höra för då vet jag att jag inte inbillar mig ?

Jag fick också ett par prover att använda när/om min hud blir väldigt torr, men läkare T sa att alla får inte den riktigt torra huden.

Känner mig nöjd med dagens besök och även om det låter tufft med 7 – 8 månaders behandling så är det nog värt det, det resultat jag fått redan nu väger upp biverkningarna ❤️

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Secured By miniOrange

Söker du efter något?