Isotretinoin – Vecka 6

Denna vecka delar jag med mig av hur vecka 6 med Isotretinoin har varit, jag har även varit hos hudläkaren på återbesök. Det är inte mycket skillnad från förra veckan, jag har insett att vissa saker jag upplever är biverkningar och jag har ett par aktiva finnar på hakan/halsen.

Isotretinoin – Vecka 5Isotretinoin – Vecka 5

Måndag 30/10, dag 36: Huden kändes lite torr, jag kom på att jag glömt morgonrutinen och när jag tvättade ansiktet så kändes huden lite stram även fast jag använt en snäll rengöring. Fick brev från Hudmottagningen om att proverna jag tog visade förhöjda triglycerider och även lätt förhöjt levervärde, vilket är normalt under behandlingen men jag måste ta provet på nytt och vara fastande. Ska ta de nya proverna imorgon.

Tisdag 31/10, dag 37: Näsan rinner och jag blir lätt varm och lite svettig, både och är kända biverkningar för Isotretinoin. Jag tog nya prover imorse, hoppas hudmottagningen hinner få dem till fredag. Det värsta som kan hända är att dosen får sänkas och jag behöver då ta medicinen längre för att komma upp i rätt dos för min vikt.

Onsdag 1/11, dag 38: Andfådd och illamående, exakt så känner jag idag. Jag visste inte att man kan bli andfådd av Isotretinoin, minns inte att jag såg något om det i FASS. Men så är det, av minsta lilla. Jag blir också yr och vinglig väldigt lätt.

Torsdag 2/11, dag 39: Har fått ett brev från min hudläkare där det stod att dom fått svar på de senaste blodproverna jag tog, och levervärdena är fortfarande förhöjda. Så hon rekommenderar att vi sänker dosen från 5 kapslar (100mg) till 4 kapslar (80mg) eller till och med 3 kapslar (60mg), detta skulle innebära att jag behöver ta Isotretinoin en längre tid än 4 – 5 månader som vi först pratade om, men vi ska diskutera detta imorgon.

Fredag 3/11, dag 40: Var på Hudmottagningen idag, besöket gick bra – men det kanske ni redan vet. Jag märkte att jag inte var lika trött idag som jag varit tidigare i veckan. Ögonen börjar bli jobbigt torra så ögondroppar använder jag ännu mer nu.

Lördag 4/11, dag 41: Har nu sänkt dosen, obvs för tidigt att säga något om biverkningarna ger med sig lite. Men jag hoppas dom gör det. Jag känner mig annars som igår, lite piggare och kroppen gör inte lika ont. Näsan rinner och det är en irriterande biverkning, min septumpiercing är lite i vägen när man ska snyta sig ?

Söndag 5/11, dag 42: Det känns bra med sänkningen av dosen, jag vill ju såklart fullfölja behandlingen och det känns okej att ta Isotretinoin i 7 – 8 månader om det betyder att jag kan fullfölja behandlingen. Det jag mest saknar är nog syror och retinol, men försöker tänka att det dom produkterna gjorde för mig gör Isotretinoin för mig nu. Len hy – check, mindre akne – check, jämnare hudton – check.

Isotretinoin – Vecka 6Isotretinoin – Vecka 6

Ja, så det var vecka 6 det. Och jag har en fråga till er, föredrar ni när jag gör en sån här lista, dag för dag, eller ska jag skriva en sammanfattning över veckan istället? Kommentera gärna 🙂

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?