Verso Intense Facial Mask

I ett mask-kit som jag köpte från Skincity för någon månad sen kom denna mask, Verso Intense Facial Mask. En arkmask i 4-pack som kostar, håll i er nu, 799 SEK! Ja, det är för ett 4-pack, men jag skulle inte lägga så mycket pengar på arkmasker… är maskerna värda sitt höga pris? Nej, jag tycker inte de är värda prislappen på 799 SEK.

Verso Intense Facial Mask

Verso Intense Facial Mask, 799 SEK

Intense Facial Mask beskrivs som en mjukgörande sheetmask i hydrogelformula. Den är alltså inte i bomull eller någon form av papper, utan är en mask i gel. Den innehåller Retinol 8 som ger fukt och motverkar tecken på åldrande. Retinol 8 stimulerar även hudens egna produktion av kollagen och huden blir fräschare, klarare och ska upplevas yngre. Tillsammans med Retinol 8 finns det även grapefruktextrakt, centella asiatica, ceramide-3 och rapsolja som vårdar huden och gör den mjukare, slätare och fastare.

Verso Intense Facial Mask

Jag har använt 2 av de 4 maskerna som kom i kitet, jag har inte använt någon sen jag började med Isotretinoin pga retinolet, även om retinolet (retinyl retinoate) i dessa masker är av den nya generationen retinol och sägs vara mindre irriterande då den omvandlas långsammare till retinolsyra i huden. Detta gör också att det tar längre tid för att man ska se något resultat.

Även om jag tar Isotretinoin och ska undvika retinol och syror (buhu!) så skulle denna mask inte vara något jag sträcker mig efter, jag slängde på masken och när jag tog av den var huden precis som den var innan jag la på masken. Nu ska det ju ta längre tid för att se resultat av retinolet med denna mask, men jag märkte inte av någon återfuktning eller något annat öht!

Jag tyckte inte heller om passformen, den får ett plus i kanten för att den inte gled omkring men det är också det enda plusset den får.

INCI: Aqua, Glycerin, Butylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Citrus Paradisi (Grapefruit) Fruit Extract, Ceratonia Siliqua Gum, Chondrus Crispus Powder, Canola Oil, Cellulose Gum, Sodium Polyacrylate, Hydrogenated Polydecene, Retinyl Retinoate, Trideceth-6, Centella Asiatica Extract, Adansonia Digitata Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Carthamus Tinctorius (Sa ower) Flower Extract, Rosa Rugosa Flower Extract, Paeonia Albi ora Flower Extract, Octyldodecanol, Hydrogenated Lecithin, Ceramide 3, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Parfum

Verso Intense Facial Mask finns att köpa på Skincity och kostar 799 SEK för ett 4-pack.
0

2 Kommentarer

 1. Nina
  19 november 2017 / 16:22

  Har precis hittat till din blogg och blev jätteglad, kärlek vid första ögonkastet typ. Uppskattar att du är så bra på att formulera dig och skriver utförligt, plus så klart att du känns så kunnig om skönhet!
  Känns kul att jag nu har massa gamla olästa inlägg att läsa ikapp. 🙂

  För övrigt håller jag med dig om maskerna ovan. Har visserligen inte testat själv men känns ju ovärt att lägga så mycket pengar på dem eftersom retinol , precis som du ju skriver, kräver längre tid för att kunna ge resultat än fyra gånger.

  Tack för en jättebra blogg!

  • Jenny
   Författare
   20 november 2017 / 12:12

   Åh, vad glad jag blir att du tycker om bloggen! Det är ju därför jag skriver, för att dela med mig och göra andra glada 🙂

   Eller hur, kanske att man kan få någon effekt om man använder dem regelbundet – men till det priset, nej tack.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?