Recension: Pixi + Caroline Hirons Double Cleanse

Recension: PIXI + Caroline Hirons Double Cleanse

I mars kom Pixi + Caroline Hirons Double Cleanse till Sverige men jag har haft den i min ägo sen augusti och har testat den sen dess för att kunna skriva denna recension. Jag känner att det är svårt att skriva recensioner på hudvårdsprodukter då allas hud är olika och reagerar även olika på produkter. Men detta är min upplevelse.

Recension: PIXI + Caroline Hirons Double Cleanse

Pixi + Caroline Hirons Double Cleanse, 379 SEK

Tillsammans med Pixi skapade hudvårdsbloggaren Caroline Hirons Double Cleanse. En produkt som har hennes signum över hela sig då hon förespråkar dubbelrengöring. Dubbelrengöring är speciellt bra när/om man haft SPF och/eller makeup på sig under dagen. Med sida 1, Solid Cleansing Oil, tar man enkelt bort SPF och/eller makeup och sen går man vidare med sida 2, Cleansing Cream, och rengör huden och får på samma gång bort eventuella rester från makeup.

Solid Cleansing Oil är, som det låter, en solid olja. Den blir vid kontakt med värme från huden en olja. Och Cleansing Cream är en skön rengöringskräm.

Jag brukar göra så att jag inte sköljer bort rengöringarna med vatten utan jag fuktar en face cloth (brainfreeze, vad heter det på svenska?) och tar bort produkten från huden.

Recension: PIXI + Caroline Hirons Double Cleanse

Jag tycker det är smart att ha två produkter i samma förpackning, speciellt när de är tänkta att användas tillsammans. Det underlättar enormt för den virrige, alltså jag. Den solida oljan är trevlig och tar lätt bort SPF och makeup, den är enkel att tvätta bort och lämnar inga rester på huden. Oljan innehåller vitamin E, kameliaolja, avokadoolja, macadamiaolja och nattljusolja. Oljan doftar ingenting och passar bra för den känslige.

Rengöringskrämen, sida 2, har en lätt konsistens, doftar inte heller någonting och känns skön på huden. Den rengör huden effektivt och kan sköljas av eller använda en face cloth. Rengöringskrämen innehåller vitamin C som skyddar och boostar kollagenet, peptid komplex som plumpar huden samt arginin som är bra för cellförnyelsen och elasticiteten i huden.

Det jag märkt av denna rengöring är att min hud känns ren, men absolut inte strippad på fukt! Båda sidorna har ingredienser som är bra för huden, men min kunskap om ingredienser sträcker sig inte så långt att jag vågar säga något om huruvida de kan göra något för huden den korta tid de är på huden. Men jag är av den åsikten att om Hirons sätter fingrarna i något så har det en mening.

Solid Cleansing Oil INCI: Cetyl Ethylhexanoate, Caprylic/Capric Triglyceride, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, PEG-8 Isostearate, Polyethylene, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Ethylhexylgylcerin, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Camellia Japonica Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil.

Cleansing Cream INCI: Water/Aqua/Eau, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Ethylhexanoate, Glycerin, Hydrogenated Polydecene, Dipropylene Glycol, Sorbitan Stearate, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 80, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, PEG-100 Stearate, Phenoxyethanol, PEG-40 Stearate, Tocopheryl Acetate, Arginine, Carbomer, Ethylhexylglycerin, Allantoin, Xanthan Gum, Disodium EDTA, 1,2-Hexanediol, Sodium Hyaluronate, Ascorbic Acid, Camellia Japonica Seed Oil, Camellia Sinensis Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Maltodextrin, Butylene Glycol, Acetyl Hexapeptide-8, sh-Decapeptide-7, sh-Octapeptide-4, sh-Oligopeptide-9.

  • 7.9/10
    Applicering - 7.9/10
  • 5.8/10
    Funktion - 5.8/10
  • 5.9/10
    Pris - 5.9/10
6.5/10

Pixi + Caroline Hirons Double Cleanse

En smidig rengöringsprodukt där du får 2 formulas i en och samma burk. Ena sidan är en fast rengöringsolja för effektiv makeupborttagning och solskydd, och den andra sidan en rengöringskräm som noggrant avlägsnar eventuella makeup-rester och verkar förberedande för dina efterföljande hudvårdsprodukter.

Vill du prova på Pixi + Caroline Hirons Double Cleanse så är denna produkt värd sitt pris på 379 SEK. Finns att köpa bl a. hos Eleven.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?