Isotretinoin – Vecka 8

Vecka 8 dårå, den har bjudit på en del motgångar faktiskt. Det kan vara så att jag inte får fortsätta behandlingen, mer info finns bland anteckningarna nedan. Om jag inte får fortsätta vet jag inte vad jag gör.

Isotretinoin – Vecka 8Isotretinoin – Vecka 8, fredag 17/11

Måndag 13/11, dag 50: Jag har små sår lite här och var, på vissa ställen är det som om huden spruckit. Och på jobbiga ställen, på knogen t ex. Och jag verkar få sår väldigt lätt, huden är skör. Annars känner jag av värk i leder, ingen huvudvärk och jag tror jag upplever dimsyn. Det blir suddigt när det blir mörkt. Var och tog blodprov för att se om levern svarar bra på den sänkta dosen.

Tisdag 14/11, dag 51: Har haft huvudvärk mer eller mindre hela dagen. Är väldigt trött fast jag sovit ganska bra.

Onsdag 15/11, dag 52: Fick veta att trots sänkning av dosen så är levervärdena förhöjda, dom hade tom stigit en aning. Nu har vi sänkt dosen igen och jag ska ta nya prover om en vecka igen, är inte värdena sänkta då så finns det en risk att jag inte kan fortsätta. Faaaaan!

Torsdag 16/11, dag 53: Märkte av värken i ryggen ordentligt idag, jag och boendestödjare T tog en lååång promenad. Huvudvärken lyser med sin frånvaro och ögonen är inte lika torra. Jag funderar på om vissa biverkningar lugnat sig nu när jag bara tar 40mg/dag.

Fredag 17/11, dag 54: Jag försöker att inte deppa ihop för att jag kanske inte kan fortsätta med Iso. Det är ingen idé att ta ut något i förskott. Men det är allt jag tänker på. Ska ta nya prover i början på nästa vecka, kan ni hålla tummarna för att jag får fortsätta?

Lördag 18/11, dag 55: Lugn dag idag, ont i ryggen och höften men annars inget. Jo, lite torr näsa men jag har Nozoil som jag smörjer med. Det verkar funka bra.

Söndag 19/11, dag 56: Jag är riktigt nervös inför proverna. Det är allt som snurrar i huvudet. Om det här är över om ett par dagar så… ja, jag vet inte. Jag hoppas inte det. Biverkningen för dagen är torra ögon. Och jag tror jag lagt ögondropparna på ett sånt där bra ställe™.

Isotretinoin – Vecka 8Isotretinoin – Vecka 8, fredag 17/11

Om du vill läsa hela min akne historia kan du kolla in denna kategorin, och vill du bara läsa om min Isotretinoin resa kan du läsa här.

Det var vecka 8, jag hoppas på att det blir fler veckor och att jag får fortsätta ta Isotretinoin. Jag har fått fina resultat redan och får jag fullfölja behandlingen så kanske jag kan bli av med aknen… hoppas, hoppas, hoppas.
0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?