Isotretinoin – Vecka 9

Här kommer anteckningarna för vecka 9 av min Isotretinoinbehandling! Inget nytt har hänt i biverkningsväg, förutom väääldigt torra ögon. Scrolla ner och läs 🙂

Isotretinoin – Vecka 9Isotretinoin – Vecka 9

Måndag 20/11, dag 57: Jag tog nytt blodprov imorse. Jag känner av lite värk i ryggen idag, men annars ingenting. Jag tror att vissa biverkningar klingat av nu när jag tar 40mg istället. Jag känner t ex inte av att ögonen är lika torra, jag har inte lika mycket huvudvärk osv.

Tisdag 21/11, dag 58: Lugnt idag igen, ingen har hört av sig om blodproverna så jag är nervös och kommer fortsätta vara det tills någon hör av sig. Läkare T sa ju att dom är skyldiga att höra av sig OM något är fel.

Onsdag 22/11, dag 59: Har en lätt huvudvärk, men inte så det stör alltför mycket. Har inte varit så trött idag så jag har orkat sitta vid datorn t ex istället för att bara ligga på soffan.

Torsdag 23/11, dag 60: Lite trött idag också, men idag ringde en läkare från Hudmottagningen och hon hade mina provsvar. Levervärdet var på väg ner, det är fortfarande lite förhöjt men inte som tidigare. Så jag får fortsätta med Isotretinoin! ? Det blir en längre behandling, på 60mg skulle jag ta det i 7 – 8 månader totalt, kanske det blir 9 – 10 månader med 40mg.

Fredag 24/11, dag 61: En av de bästa biverkningarna är att hårbotten inte blir lika oljig. Har gått en vecka sen jag tvättade håret nu. Ögonen var väldigt torra inatt, hittade bara Systane Gel Drops och jag tycker inte dom lindrar lika mycket som Ultra dropparna gör.

Lördag 25/11, dag 62: Lite huvudvärk har jag, ögonen känns lite torra också. Så allt är som vanligt typ. Huvudvärken hör inte till det vanliga, det var mer i början jag hade huvudvärk ofta. Nu är det mer sällan vilket är skönt.

Söndag 26/11, dag 63: Vaknade och hade riktigt ont i ryggen, jag hoppades att just denna biverkning skulle ge med sig lite när jag har så låg dos. Men det verkar inte så, men det går bra, de dagar de är som värst funkar värktabletter – men jag tar inte värktabletter i överflöd.

Isotretinoin – Vecka 9Isotretinoin – Vecka 9

Jag blev otroligt lättad av att jag fick fortsätta med Isotretinoin, annars vet jag inte vad jag hade fått göra. Veckorna ser ganska lika ut nu, så jag vet inte om jag kommer fortsätta i detta format eller ej. Jag ska klura på det!
0

2 Kommentarer

 1. Emma P
  27 november 2017 / 21:18

  Så skönt att dina värden ser bättre ut, jag håller tummarna för att det ska fortsätta så!

  • Jenny
   Författare
   28 november 2017 / 12:20

   Tack så mycket! Jag tar gärna emot alla tumhållningar jag kan få! <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?