Jenny testar: Rahua Omega 9 Hair Mask

Jenny testar: Rahua Omega 9 Hair Mask

Jag köpte den här hårmasken från Rahua (ra-wa) för ungefär ett år sedan, men jag har inte använt den förrän nu, oops… Trots att den legat i en låda och inte använts så var den fit for fight och jag som inte brukar gilla ekologiska produkter, då jag tycker dom är lite tama, blev lite imponerad av denna hårmask.

Jenny testar: Rahua Omega 9 Hair Mask

Rahua Omega 9 Hair Mask, 599 SEK

Rahua är ett ekologiskt hårvårdsmärke där många, om inte alla, produkter innehåller rahuaolja från Amazonas regnskogar. Rahuaolja går in i hårstrået istället för att lägga sig utanpå som andra oljor kan göra, oljan är rik på omega 9 som består av pyttesmå molekyler och går rakt in i hårstrået och läker och stärker det, samtidigt som det återfuktas och håret blir starkare, friskare och får mer glans.

Omega 9 Hair Mask kommer i en pumpflaska och är praktisk i duschen, den halkar inte omkring i blöta händer. Hårmasken innehåller, förutom Ungurahuaolja, solrosolja som mjukgör och ger glans, glutenfritt quinoaprotein som skyddar och stärker, och lavendel och eukalyptus som förutom att göra upplevelsen av hårmasken lätt aromatisk bidrar de även till att ge lyster till håret.

Jenny testar: Rahua Omega 9 Hair Mask

Jag trodde att masken skulle vara krämigare, den kändes lite tunn men det var ett plus när masken sen ska sköljas ur håret, man behövde inte stå länge och skölja. Och trots att masken är tunn så är effekten på håret väldigt härlig. Jag har självlockigt, tjockt hår och jag har mycket hår (mer nu när jag låter det växa ut). Mitt hår är också torrt och skadat efter år av färgning så mitt hår behöver fukt, det är det första jag tittar efter när jag söker efter hårprodukter som schampo, balsam och inpackning.

Omega 9 Hair Mask återfuktar håret och lämnar inte håret tungt eller oljigt. Jag tycker att mitt normalt lite tråkiga hår ser mer friskt ut, och det känns även friskare på det sättet att det får lyster, känns lite bouncy och känns lent.

Tycker att denna hårmask var ett bra köp trots allt, det är lite synd att det tog mig så lång tid att börja använda den bara. Jag tycker också att doften är behaglig, mer lavendel än eukalyptus.

INCI: aqua, helianthus annuus seed (sunflower) oil*, canola oil, behentrimonium methosulfate (colza oil), glyceryl stearate, glycerin, oenocarpus bataua (rahua, ungurahua) oil, stearalkonium chloride, butyrospermum parkii (shea butter)*, hydrolyzed quinoa*, glycine, lavandula angustifolia (lavender) oil, eucalyptus globulus leaf oil, panthenol, potassium sorbate (plant derived).
*Certified Organic

 • 7.6/10
  Förpackning - 7.6/10
 • 5.6/10
  Konsistens - 5.6/10
 • 3.7/10
  Pris - 3.7/10
 • 7.2/10
  Resultat - 7.2/10
6/10

Rahua Omega 9 Hair Mask

Rahua Omega 9 Hair Mask är cruelty-free och vegansk och finns att köpa på KICKS där den kostar 599 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?