Jag fick sluta med Isotretinoin

I måndags var jag och tog nya blodprover då mina levervärden varit höga, jag tog också ett blodprov för att kolla koncentrationen av Litium i blodet, de två hör inte ihop men jag kunde ta dem på samma gång. På eftermiddagen fick jag ett samtal från VPM.

Jag fick sluta med Isotretinoin

Samtalet jag fick var inte kul, sköterskan hade halvt panik och pressade fram att mitt blodsocker var ”extremt högt” och att min läkare skriver en remiss till Vårdcentralen och att jag ska på diabeteskontroll. ”Diabetes?!” tänkte jag, och glömde helt av att berätta för sköterskan att jag tar Isotretinoin.

Isotretinoin kan höja blodsockret och om det ges till någon med misstanke om diabetes så ska man gå på extra kontroller/ta regelbundna blodprov. Jag ska på denna diabeteskontroll idag, och igår morse ringde jag Hudmottagningen. Sköterskan på Hudmottagningen såg också resultatet av blodprovet och att sockret var högt, hon skulle prata med deras läkare och återkomma under dagen.

Så ringer hon och säger att deras läkare vill att jag på en gång avbryter behandlingen med Isotretinoin, för tillsammans med det höga sockret så har mina levervärden skjutit iväg, igen. Isotretinoin och jag funkar inte ihop.

I måndags tog jag mina sista tabletter, och nu har jag ett känsloregister jag knappt kan hantera. Jag är glad – för att sluta med Isotretinoin betyder mest troligt att sockret sjunker och att jag inte riskerar att utveckla diabetes. Jag är ledsen – för jag hoppades så på detta och nervositeten inför alla blodprov tog hårt på mig. Jag är rädd – för tänk om aknen kommer tillbaka? Jag har ju inte fått rätt dos för min kroppsvikt.

Jag fick sluta med Isotretinoin

Dessa foton är tagna med precis ett års mellanrum, jag tog Isotretinoin mellan 25/9 2017 – 4/12 2017.
0

6 Kommentarer

 1. Anna
  6 december 2017 / 16:01

  Så fin hy du fick av behandlingen. Jag fick bukt med min akne av aha behandlingar och exeviance serie. Tog 10 x 2 aha behandlingar innan eländet försvann och så fort jag testar andra produkter lurar aknen där. Synd för jag vill ju prova annat. Tack för en bra blogg. Kramar

  • Jenny
   Författare
   7 december 2017 / 12:31

   Skönt att du fick bukt med din akne, men det är ju roligt att prova produkter så jag förstår att du tycker det är trist att du inte kan det. Det var så lite så, kul att du tycker om den! Kram!

 2. 6 december 2017 / 17:13

  Men nej vad trist för dig, det var verkligen tråkigt att höra! Jag har själv väldigt acnebenägen hud, det går upp och det går ner så jag vet hur satans jobbigt det är. Jag har själv aldrig velat ta Isotretinoin, tycker biverkningarna verkat hemska, men när du har fått så fin effekt på din hud så förstår jag att det känns bedrövligt att behöva lägga ner innan avslutad behandling. Håller tummarna för att huden ska fortsätta må bra även fast du bryter behandlingen och att dina värden ska gå tillbaka till det normala snarast!
  Kram

  • Jenny
   Författare
   7 december 2017 / 12:30

   Aknebenägen hud är hemskt, verkligen. Biverkningarna för Isotretinoin är hemska men jag kände att det var värt att prova. Jag känner fortfarande så, trots nu utlöst diabetes. Tack! Jag hoppas också att det ska hålla sig såhär. Kram!

 3. 6 december 2017 / 19:04

  Ah så jobbigt. Jag hoppas att sockervärdena sjunker och att din acne håller sig väck, håller verkligen tummarna. Kram

  • Jenny
   Författare
   7 december 2017 / 12:27

   Tack! <3 Jag hoppas också det. Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?