#Söndagsmasken: Ole Henriksen Hygge Hydraclay™ Detox Mask

Ole Henriksen Hygge Hydraclay™ Detox Mask

Denna mask var en chansning, jag var ute efter (precis det som står i beskrivningen till masken faktiskt) en lermask för känslig och torr hy. Nu har jag provat den ett par gånger och delar med mig i ännu ett avsnitt av #Söndagsmasken.


Hygge Hydraclay™ Detox Mask är en lermask för känslig och torr hy som skonsamt rengör och återfuktar. Masken består av en blandning av kaolin och botaniska oljor från gurkört, jordviva, jojoba, solrosfrö, grapefruktfrö och mandel och innehåller även kamomillextrakt, alger och vitamin E.

Den avlägsnar smuts och orenheter samtidigt som den lugnar och ger näring till huden. Den ska också dämpa rodnad. Medan masken drar ut all smuts så återfuktar den huden och lämnar huden med ett Ole Glow®.

Ole Henriksen Hygge Hydraclay™ Detox Mask

Masken kommer i en tub på 90ml, konsistensen är mjuk och len och känns behaglig på huden. Men, den är extremt parfymerad! Jag misstänker att alla botaniska oljor (linalool finns även i INCI) ger den dess väldigt blommiga doft, detta var inget jag tänkte på när jag köpte den men vid varje test så svider det lätt i ögonen.

Det rekommenderas att använda den 2 – 3 gånger i veckan, och låta masken arbeta i 10 minuter och sedan ska den antingen sköljas av eller torkas av med en fuktig handduk.

Ole Henriksen Hygge Hydraclay™ Detox Mask
Ole Henriksen Hygge Hydraclay™ Detox Mask

Även fast masken är väldigt parfymerad på gränsen till för mycket så gör den det den ska, min post-Iso-hud tyckte om den och jag fick ett fint glow. Min hud reagerade inte på oljorna, huden var jämn i tonen och kändes len och återfuktad. Jag tyckte också om att masken torkade ner utan att bli stram! Jag kommer fortsätta använda masken mest pga glowet ?

INCI: Aqua/Water/Eau, Kaolin, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glycerin, Cetyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glyceryl Stearate SE, Magnesium Aluminum Silicate, Titanium Dioxide (CI 77891), Ceteareth-20, Dimethicone, Phenoxyethanol, Bisabolol, Tocopheryl Acetate, Sodium Benzoate, Parfum/Fragrance, Caprylyl Glycol, Algae Extract, Allantoin, Borago Officinalis Seed Oil, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Potassium Sorbate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Seed Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Hydroxycitronellal, Linalool.

  • 1.4/10
    Doft - 1.4/10
  • 3.4/10
    Innehåll - 3.4/10
  • 5.4/10
    Resultat - 5.4/10
3.4/10

Hygge Hydraclay™ Detox Mask

Hygge Hydraclay™ Detox Mask finns att köpa hos bl a. Bangerhead och kostar 435 SEK för 90ml.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?