Isotretinoin – 2 månader efteråt

Det har gått nästan på pricken 2 månader sen jag slutade ta Isotretinoin, jag fick sluta då mina levervärden och leverfetter sköt i höjden, vilket dom kan göra under en Isotretinoin behandling. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av hur huden såg ut och hur den ser ut.

Om du vill läsa min serie med inlägg om hur det var de 11 veckorna jag tog medicinen så hittar du inläggen här.

Isotretinoin – 2 månader efteråt

Detta fotot är taget i oktober 2016, ungefär ett år innan jag började med Isotretinoin. Efter det här blev det bara värre. Men jag har väldigt få foton från denna tid så jag har inte så mycket att visa.

Isotretinoin – Vecka 1

Här har jag tagit Isotretinoin i en vecka, min akne var rätt mild när jag började – det var mest ärr, men jag hade också de där onda cystorna under huden som gjorde ont.

Isotretinoin – Vecka 2

Vecka 2, här hade IB (initial breakout) börjat att härja med min hud och jag minns hur allt kliade och var obekvämt.

Under Isotretinoin kuren, speciellt efter vecka 3, började min hud bli torrare. Läpparna var torra mest hela tiden, det gick inte att vara utan läppbalsam! Jag älskade att håret inte blev oljigt, det var väldigt härligt att slippa tvätta håret så ofta.

Nu gör vi ett hopp till nutiden och hur min hy ser ut idag och hur den beter sig.

Isotretinoin – 2 månader efteråt

Det första man märker med min hy nu är ju att jag inte har samma problem med akne längre, min hy är klarare, jämn i tonen (förutom lite ärr, och en pigmentfläck på näsan!). Känner man på huden är den len, har börjat bli lite oljig nu men inte i samma mängd som förut. Under kuren syntes knappt porerna på kinderna, dom syns nu litegrann när man kommer nära.

Mina läppar är inte alls lika torra, jag kan klara mig utan läppbalsam då och då. Men jag tror det blev en vana att ha läppbalsam så jag har oftast det på ändå. Övriga biverkningar, så som ledvärk, huvudvärk, torra ögon osv gav med sig ett par veckor efter att jag avslutat kuren. Mina ögon är det enda som fortfarande kan krångla lite, det kan bli suddigt att se i mörker.

Min läkare på Hudmottagningen håller fortfarande koll på mig via blodprover för att se när levervärden- och fetter normaliserats. Fick ett brev efter senaste provtagningen att det ena värdet har normaliserats nu och om jag vill så kan jag få börja med en ny kur när det andra värdet också normaliserats. Jag överväger det, men är fortfarande osäker.

0

2 Kommentarer

 1. Emma P
  7 februari 2018 / 17:03

  Du har fått ett jättefint resultat trots att du åt medicinen så kort tid tycker jag. Skönt att det har hållit sig stabilt än så länge också.

  • Jenny
   Författare
   7 februari 2018 / 17:23

   Är glad för resultatet, det blev jättebra trots den korta kuren. Är bara rädd att det ska komma tillbaka…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?