Tutorial: Sota ögonen (messily)

Jag fick en kommentar av Nina med idéer till inlägg (tack, jag jobbar på ett par av dem! ?), däribland hur man sotar ögonen. Nu vet jag inte om detta var exakt vad Nina tänkt sig, men tipsen går att applicera på vilken sotning som helst.

Till denna tutorial har jag använt detta:

Tutorial Sota ögonen

Borstar: Linda Hallberg Cosmetics 310 Finishing Brush303 Blending Brush Small, 304 Blending Brush
Puderpuff: Linda Hallberg
Ögonprimer: Urban Decay Primer Potion
Eyeliner: Linda Hallberg Cosmetics Core Crayon – Black
Mascara: Too Faced Better Than Sex
Puder: Makiash Perfect Finish Loose Powder
Palett: Kat Von D Shade + Light Eye Palette – Shax

Tutorial Sota ögonen

Börja med att lägga en primer på ögonlocket och lite upp i globlinjen och tinningen (om du vill göra en cat eye form), en primer gör att skuggan sitter bättre, blir intensiv i färgen och så blir det inte fläckigt. Primern applicerar jag med fingrarna. Du kan också lägga en ljusare skugga ovanpå primern, detta tycker jag kan göra så att den svarta skuggan blendas ut snyggare och lättare.

Tips! Om du redan lagt din bas så kan du lägga ett lager puder under ögonen som kan fånga upp skugga om det faller under ögonen, pudret gör att du kam borsta bort rester enkelt.

Tutorial Sota ögonen

Ta en borste, 303 Blending Brush Small har jag använt, och din skugga du vill sota ögonen med. Jag har valt en matt svart skugga från KvD som heter Shax och finns i Shade + Light Eye Contour paletten, med borsten kan man ”packa på” färgen, liksom trycka på den på ögonlocket och in i primern istället för att måla på den. Man kan välja en skimrig skugga också, de kan vara enklare att blenda ut. Att blenda en matt svart skugga kan vars svårt, men med övning går det! Man kan också välja en skugga i en annan färg.

Med en fluffig borste, 304 Blending Brush, börjar jag blenda skuggans kant för att få en mjuk övergång, jag drar även ut skuggan mot tinningen för att få lite cat eye-känsla, detta kan du skippa och bara sudda upp mot brynet om du vill ha en rundare form.

Allmänna tips för att applicera ögonskugga:
– När du håller i borsten, håll långt ut på skaftet det gör att du blir lite lättare på handen och jag upplever att man har lite mer kontroll då också
– Blenda ut skuggan med cirkelrörelser
– Använd lite produkt i taget, det är enklare att lägga till än dra ifrån – som med salt i matlagning!

Tutorial Sota ögonen

Nät du känner dig klar med blendingen kan du ta en liten borste, 303 Blending Brush Small, och lägga lite skugga under ögat, blenda ut den lite med en lite mindre fluffig borste för precision.

När du känner dig klar med looken kan du ta en lite större fluffig borste, 310 Finishing Brush, och borsta bort ev puder under ögonen.

Tutorial Sota ögonen

Som avslut kör jag på svart kajal på vattenlinjen och även lite spindelbensfransar från mascaran tycker jag är snyggt! Den svarta kajalen kan göra att ögonen ser mindre ut, men mer intensiva, har du små ögon och inte vill använda en svart kajal kan du använda en ljusare, lite hudfärgad penna istället. Jag brukar ta lite kajal ovanpå ögonskuggan på det undre locket för att göra det ännu mer intensivt.

Och innan jag applicerar mascaran så böjer jag fransarna. Jag använder inga lösögonfransar då jag inte lärt mig hur man gör ? Men vill du använda det så kör på!

Tutorial Sota ögonen

Och så till sist vill jag säga att detta bara är så jag gör när jag sotar, det finns otaligt många sätt att göra det på och det gäller att hitta ett sätt som ger dig den looken du vill ha. Jag gillar en messy look. Oavsett om du tycker det blev snyggt eller inte så hoppas jag du kunde få något tips med dig från inlägget i alla fall!

0

2 Kommentarer

 1. Nina
  12 februari 2018 / 10:44

  Å tack så jättemycket, så bra beskrivet! Nu måste jag bara ha tålamod och öva så det kan bli lika snyggt som på dig. 🙂

  • Jenny
   Författare
   12 februari 2018 / 10:57

   Vad bra att du fann det hjälpsamt, jag måste också öva 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?