Recension: IsaDora Stretch Lash Mascara

Förra året lanserade IsaDora en ny mascara och är det bara jag eller har dom många, och bra, mascaror?! Men det är ett sidospår, Stretch Lash heter mascaran jag testat nu och den har en funktion där man antingen kan göra borsten längre eller kortare för att få olika effekt av mascaran. Smart tycker jag!

IsaDora Stretch Lash Mascara

IsaDora Stretch Lash Mascara, 179 SEK

Stretch Lash Mascara är en multifunktionell mascara med en 2-i-1 borste. Funktionen sitter i hatten och genom att vrida på den så kan man få olika längd på borsten, där det längre läget ska ge volym, längd och separation och det korta läget mer volym och definition. Stretch Lash ska passa alla typer av fransar: långa, normala och korta. Stretch Lash kommer i fyra nyanser: Black, Burgundy, Dark Brown och Dark Blue där det endast är den svarta versionen som är vegansk. Formulan i övrigt ska vara volymbyggande, krämig och kladdfri.

IsaDora Stretch Lash MascaraBlack, Burgundy, Dark Brown & Dark Blue

IsaDora Stretch Lash MascaraDet långa läget, som ska ge volym, längd och separation

IsaDora Stretch Lash MascaraDet korta läget, för mer volym och definition

IsaDora Stretch Lash Mascara

Jag har många och långa fransar (tack XLash, läs här) som du kanske ser, men dom är tunna. Bilden blev lite suddig för fokuset hamnade fel. I alla fall, många och långa fransar. När jag applicerar mascara så böjer jag ibland fransarna, det gjorde jag inte nu för jag ville se hur mascaran presterar på egen hand. Och jag hade höga förväntningar på denna mascara eftersom mina senaste favoritmascaror kommit från just IsaDora.

IsaDora Stretch Lash MascaraEtt lager Stretch Lash, med borsten i det kortare läget

IsaDora Stretch Lash MascaraTvå lager Stretch Lash, med borsten i det kortare läget

Jag fick inte riktigt effekten jag ville ha när jag enbart körde på det kortaste läget, så jag förlängde borsten lite och applicerade ett lager till och DÅ fick jag den effekt jag ville ha, se nedan.

IsaDora Stretch Lash MascaraTre lager Stretch Lash, med två lager på det kortaste läget och ett lager med en något längre borste

Efter att jag ändrat borsten lite så fick jag då effekten jag vill ha av en mascara, fluffiga och markerade snudd på spindelbens fransar. Jag vet inte varför men jag tycker det är snyggt. Mascaran håller vad den lovar angående kladdfri och bra hållbarhet, den smulade inte under ögonen heller.

Den separerar fransarna fint men ger även bra med volym utan att klumpa ihop alla fransar till en. Tycker formulan är okej och borsten plockar upp lagom med produkt, kanske det blir lite kletigt när man har borsten utsträckt dock, men jag föredrar de kortare lägena på borsten så det är inget som stör.

En mascara jag helt klart rekommenderar! Och IsaDora testar inte på djur och denna mascara, i den svarta nyansen, är vegansk som sagt.

INCI: Water (Aqua), Paraffin, Glyceryl Stearate, Synthetic Beeswax, Stearic Acid, Acacia Senegal Gum, Butylene Glycol, Palmitic Acid, Polybutene, Oryza Sativa Bran Wax ((Rice) Oryza Sativa Cera), VP/Eicosene Copolymer, Ozokerite, Aminomethyl Propanol, Mica, Hydrogenated Vegetable Oil, Phenoxyethanol, Stearyl Stearate, Hydroxyethylcellulose, Propylparaben, Tin Oxide

 • 6.2/10
  Formula - 6.2/10
 • 7.1/10
  Hållbarhet - 7.1/10
 • 8/10
  Längd - 8/10
 • 7.1/10
  Pigmentering - 7.1/10
 • 7.4/10
  Volym - 7.4/10
7.2/10

IsaDora Stretch Lash Mascara

IsaDora Stretch Lash Mascara finns i butik och online, bl a. hos KICKS och kostar 179 SEK.
0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?