The Body Shop Drops of Youth Bouncy Eye Mask

The Body Shop Drops of Youth Bouncy Eye Mask

Youth Bouncy Eye Mask, 295 SEK

Drops of Youth serien från The Body Shop har fått två tillskott, jag ska prata lite om det som lockade mig så pass att jag lyckades få köpa produkten en dag innan release! Det är en ögonmask och allt som ska återfukta huden kring ögonen är något jag automatiskt dras till.

Youth Bouncy Eye Mask har en memory-shape-formula som innehåller gurkextrakt och växtstamceller från edelweiss, martorn och strandsilja som ger en omedelbart uppiggande effekt och minskar intrycket av påsar och mörka ringar under ögonen samt ger en hud som känns uppfräschad och har ny spänst.

The Body Shop Drops of Youth Bouncy Eye Mask

Jag älskar ögonmasker men de flesta jag provat har varit sheets eller hydro-gel och denna mask är lite annorlunda i sitt utförande på grund av konsistensen som verkligen är bouncy, den känns svalkande på huden och jag känner en direkt uppiggande effekt. Jag har använt Youth Bouncy Eye Mask främst som en ögonkräm istället för som en ögonmask.

Produkter som är speciellt inriktade på att ta hand om fina linjer och rynkor kring ögonpartiet för det är ett område jag blivit mer medveten om och antagligen är det det området jag oroar mig för mest. Masken gör att huden kring ögonen ser plumpad och återfuktad ut och torrhetslinjer är mindre framträdande. Den lämnar inte heller några klibbiga rester.

MEN! Och det är ett stort men… doften är väldigt stark, jag brukar inte reagera på dofter men här gjorde jag det. Att gurkextraktet kommer långt efter parfymen i INCI är inte så bra. Jag hörde någonstans att hudvård inte ska lukta gott, jag tycker en god doft kan vara trevligt men en doft som får ögonen att svida, i en produkt för ögonområdet. Hur går det ihop?

INCI: Aqua/Water/Eau, Glycerin, Glycine Soja Oil/Soybean Oil, Dimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Alcohol Denat., Isocetyl Stearate, Isononyl Isononanoate, Pentylene Glycol, Polyglyceryl-2 Stearate, Stearyl Heptanoate, PEG-8 Stearate, Disodium Stearoyl Glutamate, Cetyl Alcohol, Phenoxyethanol, Stearyl Caprylate, Caprylyl Glycol, Stearic Acid, Propylene Glycol, Palmitic Acid, Steareth-100/PEG-136/HDI Copolymer, Parfum/Fragrance, Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Linalool, Adenosine, Sodium Hydroxide, Citronellol, Leontopodium Alpinum Callus Culture Extract, Eryngium Maritimum Extract, Myristic Acid, Crithmum Maritimum Extract, Orbignya Oleifera Seed Oil, Cucumis Sativus Fruit Extract/Cucumber Fruit Extract, Tocopherol, Ceramide NP, Helianthus Annuus Seed Oil/Sunflower Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Extract/Rosemary Extract, Limonene, Benzyl Alcohol, Citric Acid, Xanthan Gum, CI 19140/Yellow 5, CI 42090/Blue 1

Youth Bouncy Eye Mask kostar 295 SEK och är 100% vegansk.
0

2 Kommentarer

 1. 17 februari 2018 / 15:36

  Åh så bra att du sa till om lukten och alkoholen. Kommer inte att köpa denna. Gillade inte Drops of youth serumet som man fick i adventskalendern heller som torkade ut mig tyvärr. Synd när kroppsprodukterna är så bra.

  • Jenny
   Författare
   17 februari 2018 / 16:20

   Ja, det är väldigt synd. Viss doft är jag OK med, men inte när det gäller en ögonprodukt som gör så att det svider i ögonen… trist att serumet torkade ut din hy, jag har varit nyfiken på det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?