#Söndagsmasken: Ole Henriksen Berry Nurturing Gel Mask

Denna vecka har jag testat ännu en mask från Ole Henriksen, Berry Nurturing Gel Mask, som också ska vara lämplig för torr och känslig hy. Min hy är inte så torr längre, faktiskt börjar den bli lite oljig, och så känslig är den inte heller – men jag läste att t ex ärr kan lugnas av denna mask och den skulle vara fuktgivande och även fungera som en mild exfoliering med hjälp av enzymer.

#Söndagsmasken: Ole Henriksen Berry Nurturing Gel Mask
#Söndagsmasken: Ole Henriksen Berry Nurturing Gel Mask

Ole Henriksen Berry Nurturing Gel Mask, 495 SEK

Inspirerad av sin kärlek till bär skapade Ole Henriksen denna mask för att ge huden samma näring och törstsläckande egenskaper då den är fylld med blåbärs- och björnbärsextrakt för att ge näring till huden, det finns också aloe vera-juice som lugnar huden. Konsistensen är en tjock gel med doft av lavendel för ”en heltäckande flykt till lugnet”.

#Söndagsmasken: Ole Henriksen Berry Nurturing Gel Mask

Masken är parfymerad, men inte så som den andra OH masken jag provade där det sved i ögonen. Huden reagerade inte på något utan såg ut jämn i tonen och klar efter att jag sköljt bort masken. Man ska applicera ett tjockt lager på ren och torr hud, i ansikte och på halsen. Masken känns svalkande och har en tjock gel konsistens.

Med hjälp av fruktenzymer från papayaträdet (Papain) och ananas (Bromelain) exfolieras huden lätt och blir väldigt len efteråt. Jag upplevde också att mina akneärr såg ljusare ut.

Ingredienserna som det talas om i beskrivningen av masken, blåbär- och björnbärsextrakt (Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract & Rubus Villosus (Blackberry) Fruit Extract) hittar vi rätt så långt ner i INCI, aloe vera-juicen finns i mitten. När en ingrediens är långt ner i INCI är mängden av den mindre i produkten och då är den kanske inte så aktiv som man önskar.

Det är en helt okej mask som återfuktade och exfolierade huden, ingen mask jag skulle köpa igen dock…

INCI: Water/Aqua/Eau, Glycereth-7, Glycerin, Polysorbate 20, Carbomer, Phenoxyethanol, Aminomethyl Propanol, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Potassium Sorbate, Allantoin, Panthenol, Sodium PCA, Ethylhexylglycerin, Maltodextrin, Papain, Bromelain, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Propylene Glycol, Rubus Villosus (Blackberry) Fruit Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower, Alcohol, Citric Acid, Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract, Tocopherol, Linalool.

 • 3.9/10
  Applicering - 3.9/10
 • 3.9/10
  Innehåll - 3.9/10
 • 5/10
  Resultat - 5/10
4.3/10

Ole Henriksen Berry Nurturing Gel Mask

Ole Henriksen Berry Nurturing Gel Mask finns att köpa bl a. hos Lyko och kostar 495 SEK.

0

2 Kommentarer

 1. Emma P
  20 februari 2018 / 07:30

  Den låter lite mumsig med blåbär och björnbär helt klart:)

  • Jenny
   Författare
   20 februari 2018 / 11:29

   Jo, det gör den 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?