Jenny testar: Indy Beauty

Indy Beauty (eller Independent Beauty), ett cruelty-free OCH veganskt skönhetsmärke skapat och drivet av Sveriges största kvinnliga YouTuber inom skönhet; Therése Lindgren. Jag har fått hem ett par produkter och tänkte berätta lite om dem i detta inlägg.

Jenny testar: Indy Beauty

Indy Beauty är Therése Lindgrens hudvårdsmärke, med fokus på cruelty free och veganska produkter samt att ”hälsa och skönhet en insida och utsida i harmoni”, att man ska ta hand om sig själv för sin egen skull och behandla sig själv som man behandlar andra. ”Love yourself” är mottot. Indy Beauty är även ett av få hudvårdsmärken som är certifierade av Djurens Rätt.

Jag har fått hem fem produkter som skulle passa min hud, som är av en blandad typ. Jag har oljig t-zon och normala kinder, men jag har förstorade porer i t-zonen och på kinderna. Jag tycker om att bomba huden med fukt och balanserande produkter. Är inte så förtjust i mattifying produkter trots min oljiga t-zon.

Produkterna jag fått hem är: Rich Cleansing Mousse, Refreshing Water Lily Toner, Intense Moisturising Night Cream samt de två ansiktsmaskerna Clear Skin Mud Boosting Facial Mask och The Moisturising Bomb Facial Mask. Gemensamt för många av produkterna är att de innehåller extrakt av näckros och/eller vit pion och verkar porsammandragande. De flesta av produkterna är också milt parfymerade med noter av kiwi och melon, det doftar godis och jag är lite kluven till doften, hade hellre sett att de var oparfymerade, men Theréses följare föredrog visst parfymerade produkter.

Är du van vid produkter med syror eller retinol hittar du inte mycket av den varan hos Indy Beauty, det finns en viss procent BHA i nattkrämen och lermasken, men annars har man fokuserat på fukt i olika former. Till exempel havreolja och rapsolja.

Jenny testar: Indy Beauty

Rich Cleansing Mousse, 99 SEK/150ml

En rengöringsmousse som avlägsnar makeup och orenheter samtidigt som den är återfuktande. Extrakt från näckros som lugnar huden och friskar upp. Rengöringen har antioxidativa egenskaper samt en sammandragande effekt.

Jenny testar: Indy Beauty

Rengöringsmoussen var den produkt jag var lite skeptisk till men samtidigt väldigt nyfiken på, tidigare rengöringar i mousseform som jag testat har varit väldigt uttorkande, och jag gillar inte den där squeaky-clean-känslan man kan få. Har främst använt moussen på morgonen eftersom den är lätt och känns uppfriskande, har inte provat att ta bort makeup med den för jag brukar inte ta bort min makeup med en rengöring utan jag tar bort ”the bulk” med ett micellärvatten. I alla fall, jag gillar att denna rengöring inte är uttorkande för min hy!

Jenny testar: Indy Beauty

Refreshing Water Lily Facial Toner, 99 SEK/200ml

En toner som innehåller fuktgivande extrakt från gurka och näckros som piggar upp och har en sammandragande känsla. Huden känns fräsch och lugnad efteråt, huden blir även återfuktad. En helt okej toner, varken mer eller mindre. Jag är van vid exfolierande toners, men använder ibland en vanlig toner som steget efter den exfolierande tonern för att börja bomba med fukt.

Jenny testar: Indy Beauty

Intense Moisturising Night Cream, 199 SEK/50ml

Nattkrämen beskrivs som ”intensivt återfuktande och mjukgörande”, den innehåller BHA (salicylsyra) och minskar förekomsten av pormaskar, mattar ner huden och avlägsnar döda hudceller. Med extrakt av vit pion som boostar och lugnar huden.

Jenny testar: Indy Beauty

Nattkrämen låter bra, och jag tyckte också att den var bra. För dig med en torrhy är den nog inte tillräcklig men för mig med blandhy var den perfekt faktiskt. Mina kinder känns återfuktade och jag blev inte överdrivet glansig i t-zonen där jag har mer oljig hud. Gillar att nattkrämen har BHA (salicylsyra), denna kan säkert användas som dagkräm också.

Jenny testar: Indy Beauty

The Moisturising Bomb Facial Mask, 169 SEK/100ml

Denna mask är en fuktbomb som boostar huden och återfuktar på djupet. Masken har en långvarig effekt där den stärker hudens fuktbarriär, den har återfuktande egenskaper från näckrosextrakt och shea som gör huden mjuk samt lugnad.

Jenny testar: Indy Beauty

Jag har använt Moisturising Bomb som en sovmask/nattkräm och tycker att den funkar bra, den har en krämig konsistens och innehåller havre- och sheaolja samt extrakt från näckros som verkar sammandragande. Enligt instruktionerna ska den sköljas av efter 10 minuter, men jag har då använt den som sovmask istället. Jag tänker också prova på att använda den som dagkräm då effekten (plumpad hy och glow) är så härlig.

Jenny testar: Indy Beauty

Clear Skin Mud Boosting Facial Mask, 169 SEK/100ml

En lermask som innehåller aktivt kol samt djuprengörande leror som absorberar överflödig olja och verkar porsammandragande. Den innehåller BHA (salicylsyra) som tar bort döda hudceller och extrakt av vit pion som ger en lugnande känsla. Effekten blir en mjuk och len hud med extra glow!

Jenny testar: Indy Beauty

Jag tyckte att masken var väldigt bra för sitt pris, huden blev mjuk och len och hade ett diffust glow. Den var inte särskilt svår att tvätta bort (jag använder en liten handduk som jag blöter och sen torkar av masken med). Som med alla andra produkter jag fått testa från Indy Beauty doftade masken godis, jag kunde inte känna av doften när masken var på. Konsistensen är krämig, men lite torr på samma gång. På det hela taget tyckte jag om produkterna från Indy Beauty, det finns värre saker i den här prisklassen. Indy Beauty finns att köpa hos Lyko och hos diverse Apotek. Pris 69 SEK – 199 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?