#Söndagsmasken: Skinfood Freshmade Lemon Mask

#Söndagsmasken: Skinfood Freshmade Lemon Mask

Skinfood Freshmade Lemon Mask, 130 SEK

Freshmade Lemon Mask är en fuktgivande mask som innehåller färskt extrakt av citron. Citron innehåller en stor mängd C vitamin och har antioxidativa egenskaper som ger huden en naturlig uppljusande effekt. Masken kommer i en plastburk på 90 ml och ska enligt instruktionerna appliceras “liberally” på huden, och undvika läppar och ögon. Den har konsistensen av en väldigt rinnig gel och tar man för mycket så rinner det av huden.

Freshmade Lemon Mask innehåller två typer av citron extrakt, Citrus Medica Limonum peel powder och Citrus Limon peel oil, båda jobbar med fastheten i huden och med att ljusa upp huden.

#Söndagsmasken: Skinfood Freshmade Lemon Mask

#Söndagsmasken: Skinfood Freshmade Lemon Mask

Per instruktionerna skulle man lämna masken på i 10 – 15 minuter och sedan massera lätt och sen skölja av med ljummet vatten. Jag upplevde ingen uppljusande effekt direkt utan min hy blev lätt röd i tonen efter att jag sköljt av masken. Det la sig sen och huden såg klarare och mer jämn ut.

Tillägg 12/3 2018: Efter mer efterforskningar så vågar jag inte säga om Skinfood är ett cruelty free märke eller ej, jag hittar ingen ny information. Har du information? Kommentera gärna nedan!

Uppdatering 14/3 2018: Jag mailade Skinfoods kundtjänst, och har fått ett svar. Läs det i detta inlägg.

INCI: Water, Glycerin, Dipropylene Glycol, Propanediol, Sodium Hyaluronate, Trehalose, Betaine, Anthemis Nobilis (Roman Chamomile) Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Hizikia Fusiforme Extract, Camellia Sinensis Leaf Water, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Powder (200ppm) , Citrus Limon (Lemon) Peel Oil (1200ppm), PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Tromethamine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Carbomer, Xanthan Gum, Sodium Polyacrylate, Butylene Glycol, Benzophenone-5, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Capryl Glycol, Ethylhexylglycerin, 1, 2-Hexanediol, CI 19140

Skinfood Freshmade Lemon Mask finns att köpa hos Sephora och kostar 130 SEK.
Loading Likes...

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.