Kur by Londontown

Kur (uttalas ”cure”) by Londontown är en serie med vårdande nagelprodukter, allt från baslack, topplack och färglack till olika fuktgivande behandlingar. Jag har köpt, och håller på att testa, fyra produkter från Kur-serien och jag måste säga… jag gillar’t!
Kur by Londontown

Kur by Londontown

Londontown är en serie med nagelprodukter, det finns nagelbehandlingsprodukter och nagellack som alla arbetar för att stärka och bygga upp nageln inifrån. Näringen från ingredienserna når djupt ner till nagelns rot och ger extraordinära resultat. Kur- och lakurserien innehåller Londontowns egna Florium Complex som är en blandning av naturliga oljor och botaniska extrakt.

Londontowns lack är cruelty free och veganska, de är också 5-free.

Kur by Londontown

Ett baslack förhindrar färglacket som du sen målar på att färga av sig så att du får gula naglar (upplever att speciellt mörka lack kan färga av sig), ett baslack förstärker och förlänger även din manikyr. Detta baslack innehåller fuktgivande ingredienser och ser till att din nagel sakta men säkert börjar må bättre. Jag hade tidigare CND Stickey som baslack och när det tog slut bestämde jag mig för att köpa ett par produkter från Londontown för jag söker fortfarande efter ett bra topplack också, men vi kommer till det.

I alla fall, Nail Hardener & Base Coat hör till de bästa baslacken jag provat. Det var tunt, lätt att applicera och torkade snabbt. Tillsammans med topplacket så höll de lackningar jag testat med i 5 – 6 dagar utan att chippa.

Nail Hardener & Base Coat kostar 199 SEK.

Kur by Londontown

Topplacket är vad som förseglar din manikyr och ger den, i detta fall, högglans! Protective Top Coat är inte ett geltopplack, men ger samma glans som ett (det finns ett geltopplack i Kur-serien). Jag är övertygad om att det var kombon av bas- och topplacket som gjorde att min manikyr höll i 7 dagar utan att chippa. Topplacket torkade väldigt fort, lite snabbare än Seche Vite skulle jag säga, du som använt Seche Vite vet att det kan krympa lacket men jag upplevde inte att Protective Top Coat gjorde det alls.

Protective Top Coat kostar 199 SEK.

Kur by Londontown

Nourishing Cuticle Oil är favoriten bland produkterna jag köpte, en nagelolja (eller cuticle oil) återfuktar dina nagelband och ger näring till dina naglar. Oljan är lättare än t ex Scratch Nail Food, och man behöver inte mycket – knappt en droppe för varje nagel. Jag gillar att den inte känns kletig och att jag efter lite masserande kan fortsätta med det jag höll på med.

Den doftar gott, kryddigt skulle jag säga. Oljan kan appliceras antingen med pensel eller med en pipett, jag föredrog pipetten. Pipetten är mycket mindre än t ex Scratch Nail Foods pipett, vilket gör att man använder/slösar mindre produkt.

Nourishing Cuticle Oil kostar 199 SEK för 12ml.

Kur by Londontown

Restorative Nail Cream kan användas två gånger dagligen, man ska massera in lite kräm på nageln och nagelbanden. Det står på asken att man även kan använda den ovanpå nagellack. Den ska tillföra fukt och återuppbygga proteinet i naturliga naglar. Man får även med ett par handskar som man ska ta på efter att man smort in naglar och nagelband och sedan sova med handskarna på.

Krämen doftar av kokos och doften stannar kvar rätt länge på fingrarna, den känns väldigt återfuktande men har inte hunnit se någon förbättring i naglarna än, mer på nagelbanden. För en ultimat pampering sesh kan man använda Nourishing Cuticle Oil innan krämen.

Restorative Nail Cream kostar 249 SEK för 30ml.

0
Följ:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Secured By miniOrange

Söker du efter något?