MOTD: No foundation

Postade ett inlägg på Insta förra veckan där jag visade en look där jag sminkat mig och inte använt foundation, tänkte att jag skulle skriva ett inlägg här om hur jag gjorde om du som jag inte gillar foundation sådär särskilt mycket.
MOTD: No foundation

Först tittade jag på tutorials på YouTube för att få någon idé om hur man får produkter att… ja, fästa på huden när man inte har foundation. Många använder setting sprays eller en primer, eller både och vilket var vad jag gjorde. Innan jag sminkar mig så har jag gjort min morgonrutin och ibland smörjer jag även in mig med min dagkräm en gång till innan jag börjar.

Jag har använt

BAS
BECCA Cosmetics Backlight Primer
NYX Cosmetics Concealer Wand – Light
NYX Cosmetics #NoFilter Powder – Alabaster (vegansk)
Hourglass Ambient Lighting Powder – Diffused Light (vegansk)

KINDER
RMS Beauty Living Luminizer
Illamasqua Powder Blusher – Lover (vegansk)
Kat Von D Shade + Light Contour Palette – Sombre (vegansk)

ÖVRIGT
Urban Decay All Nighter Setting Spray
Pixi Beauty Glow Mist

MOTD: No foundation

Först började jag då med dagkrämen, och sen tog jag en primer med en lätt utjämnande effekt och mycket lyster, för det är lystern jag ville åt. Jag använde sen concealer under ögonen, men inte i en triangel eller lika mycket som jag brukar använda utan bara en liten dutt i ögonvrån som jag sen blendade ut med hjälp av en fuktig Real Techniques Miracle Mini Eraser Sponge, sen settade jag det området med NYX Cosmetics #NoFilter Powder och använde samma fuktiga svamp som jag använt till concealern. Jag tog också Hourglass Ambient Lighting Powder under ögonen för att blurra lite, Hourglass pudret applicerade jag med en Linda Hallberg Cosmetics Powder Puff.

Knepet för att få puder produkter att appliceras och blenda bra verkar vara att spraya setting spray på området du ska ha produkten på, jag skulle ha lite rouge och contour så jag sprayade lite lätt nedre delen av mitt ansikte och applicerade sen produkterna.

Jag avslutade med både setting spray och Glow Mist från Pixi. Jag kände inte heller för något ögonsmink eller bryngrejs så jag skippade det och var nöjd så. Skulle du vilja rocka #nofoundation looken?

0

4 Kommentarer

 1. Emma P
  onsdag, 23 maj 2018 / 16:55

  Du fick till en väldigt snygg bas utan foundation helt klart.

  • Jenny
   Författare
   onsdag, 23 maj 2018 / 17:59

   Tack! Jag blev rätt nöjd faktiskt, foundation och bryn är nog det jag tycker är minst kul när man sminkar sig.

 2. Malin H
  söndag, 27 maj 2018 / 20:43

  Vilka bra tips! Gillar inte foundation på sommaren, men tycker ju fortfarande det är kul med lite smink! Det här ser ju jättefint ut på dig!

  • Jenny
   Författare
   söndag, 27 maj 2018 / 20:45

   Gillar inte heller foundation på sommaren. Hoppas du får nytta av tipsen 🙂 Och tack!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?