The Body Shop Mango Body Yogurt

En produkt som var på min ”att testa”-lista sen maj (när den för övrigt släpptes) var The Body Shop Body Yogurt. Den hade varit perfekt som body lotion denna sommaren när allt förutom typ face mists kändes för tjockt och kletigt som återfuktning.

The Body Shop Mango Body Yogurt
The Body Shop Body Yogurt – Mango

Jag valde doften Mango, var först inställd på British Rose (eller Almond Milk) och kommer nog köpa den när Mango är slut. Men mangodoften är syntetisk men inte för syntetisk, söt men inte för söt, lagom fruktig och stannar kvar på huden ett slag efter att man smort in sig.

Body Yogurt är 100% vegansk, och innehåller förutom mangosaft också community trade-producerad ekologisk mandelmjölk från Spanien. Bland ingredienserna finns också hyaluronsyra samt vegetabiliskt glycerin som funkar fuktighetsbevarande.

Konsistensen är geleig och lätt, den sjunker in i huden snabbt och du blir inte klibbig efteråt utan kan klä på dig direkt om du smörjer in dig efter en dusch, The Body Shop nämner specifikt att Body Yogurt går att smörja in på fuktig hud.

The Body Shop Mango Body Yogurt
The Body Shop Mango Body Yogurt

I The Body Shops tester av produkten upplevde 81% av personerna att huden fick mer lyster, tre av fyra instämde i att man kan klä på sig direkt efter insmörjning utan att det klibbar och 87% tyckte att Body Yogurt absorberades omedelbart.

Jag tycker att huden absolut får mer lyster – men det tycker jag att vilken body lotion som helst kan göra, en återfuktad hud har i regel mer lyster än en torr. Man kan absolut klä på sig direkt efteråt vilket gör det här till en behändig produkt om man har bråttom, och ja, den absorberas snabbt. Kanske inte omedelbart, men snabbt. Body Yogurt hade som sagt varit perfekt i sommar med värmeböljan och allt, den känns väldigt lätt på huden och även fast jag varit varm när jag smort in mig så blev det inte klibbigt och varmt.

INCI: Aqua/Water/Eau, Glycerin, Alcohol Denat., Dimethicone, Butylene Glycol, Parfum/Fragrance, Phenoxyethanol, Carbomer, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Dimethiconol, Caprylyl Glycol, Mangifera Indica Juice/Mango Juice, Sodium Hydroxide, Sodium Hyaluronate, Benzyl Alcohol, Limonene, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract/Sweet Almond Seed Extract, Potassium Sorbate, Sodium Dehydroacetate, Xanthan Gum, Citric Acid, Dehydroacetic Acid, CI 15985/Yellow 6, CI 19140/Yellow 5.

The Body Shop Body Yogurt finns i 6 dofter och kostar 145 SEK för 200 ml.
1

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Secured By miniOrange

Söker du efter något?