Recension: Glossier Milky Jelly Cleanser

I maj i år, tror jag det var, så började Glossier skicka sina produkter till Sverige från Storbritannien, när risken för tull inte fanns där och det nu var möjligt att få hit Glossier utan att behöva korsa Atlanten så köpte jag ett par saker, däribland Milky Jelly Cleanser som är dagens ämne.
Glossier Milky Jelly Cleanser

Glossier Milky Jelly Cleanser beskrivs som ”ultimate daily face wash”, den kan användas på torr hud för att ta bort smink och på fuktig hud för att rengöra huden. Konsistensen påminner om Oskia Renaissance Cleansing Gel, en géleig kräm som i kontakt med vatten inte löddrar. Glossier hävdar att huden blir ”healthy and soft” och att den aldrig blir uttorkad och stram.

INCI: Water/Aqua/Eau, Rosa Damascena Flower Water, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Propanediol, Isohexadecane, Poloxamer 184, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Xylitylglucoside, Betaine, Allantoin, Glycerin, Panthenol, Symphytum Officinale Root Extract, Sodium Hyaluronate, Anhydroxylitol, Polysorbate 80, Xylitol, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Isopropyl Myristate, Benzoic Acid, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide.

Ingredienserna är inte häpnadsväckande kanske, men dom gör det dom ska. Till exempel är rosvatten (rosa damascena flower water) antiseptiskt och tillför en god doft, det finns flera återfuktande ingredienser (propanediol, allantoin, panthenol, glycerin och hyaluronsyra) samt betaine som verkar lugnande.

Glossier Milky Jelly Cleanser

Jag har använt Milky Jelly Cleanser närapå varje dag sen jag fick hem den, jag tycker att jag har ett bra grepp om vad jag tycker om den vid det här laget. Jag gillar inte väldigt löddrande rengöringar, och Milky Jelly Cleanser löddrar inte, jag gillar inte heller rengöringar som gör att min blandhy känns stram och Milky Jelly Cleanser klarar det kriteriet också.

Har använt den på följande sätt: som första rengöring på morgonen och andra rengöring på kvällen. Jag har använt den som andra rengöring på kvällen för jag gillar den inte som sminkborttagning, det lämnas kvar mascara och upplever att ev bassmink inte tas bort helt – så jag använder antingen ett micellärvatten eller en oljerengöring för att ta bort sminket. Plus att, jag läste det hos Caroline Hirons för längesen, jag hellre vill ha produkten på huden än att slösa den på att ta bort smink.

Glossier Milky Jelly Cleanser

Glossier Milky Jelly Cleanser får ett bra betyg av mig och jag funderar på att köpa en liten (60 ml) flaska till julens resa upp till Norrbotten.

 • 7.1/10
  Applicering - 7.1/10
 • 5.8/10
  Effekt - 5.8/10
 • 6.2/10
  Innehåll - 6.2/10
 • 5.7/10
  Konsistens - 5.7/10
 • 5/10
  Pris - 5/10
6/10

Glossier.com kan du köpa Milky Jelly Cleanser, 60 ml går på 90 SEK och 177 ml på 175 SEK.

2

2 Kommentarer

 1. 24 augusti 2018 / 01:08

  Är så sugen på att prova något från Glossier men känns som om jag har för mycket hudvård hemma som jag måste göra slut på först, haha.

  • Jenny
   Författare
   24 augusti 2018 / 07:59

   Är väl bekant med problemet ? Fast jag köpte Glossier ändå… behöver rensa i skåpen. Testa Milky Jelly Cleanser när du köper nåt från Glossier ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?