Jenny testar: H&M’s nya doftgarderob

Nu i augusti har H&M släppt prisvärda och bra dofter i olika utföranden: body mist, EdT, EdP och parfymolja. Jag har köpt och testat en av EdP varianterna samt en av parfymoljorna.
H&M's nya doftgarderob
H&M’s nya doftgarderob: EdT parfymerna

I kollektionen finns 25 dofter, som är indelade i tre kategorier: The singles, The reveries och The essences. Det finns allt från enkla dofter med en not till mer avancerade dofter. Parfymerna är framtagna med två parfymörer från ett av världens ledande parfymhus Givaudan. Parfymörerna är Olivier Pescheux och Nisrine Grillié. Priserna är plånboksvänliga där det lägsta priset är 49,90 SEK (10ml EdT) och det högsta 249 SEK (50ml EdP).

The Singles tio dofter som har en not och är lämpliga för layering, alltså mixa ihop dofter till en egen cocktail.
The Reveries finns om body mist och EdT, tio olika dofter som förmedlar olika känslor.
The Essences är fem olika dofter som finns som EdP och parfymolja, de är mer nischade dofter för den experimentiella.

H&M's nya doftgarderob
H&M's nya doftgarderob
H&M’s nya doftgarderob: Makassar Patchouli & Rose Absolute

De två parfymerna jag köpt är båda skapade av parfymören Olivier Pescheux, jag har EdPn Makassar Patchouli och parfymoljan Rose Absolute. Makassar Patchouli doftar till en början mycket lavendel och citrus, men torkar ner till amber och vanilj. Den sitter bra på huden och jag fick nog ut 4 – 5 timmar innan den börjar mattas av.

Rose Absolute är en parfymolja som har toppnoter av saffran, kanel och salvia, hjärtnoterna är ros, iris, och freesia. Bland basnoterna finns cederträ, patchouli och rökelse. Rose Absolute är definitivt en rosdoft, men den är lite rökigare. Även parfymoljan har helt okej hållbarhet för priset på 99 SEK, runt 4 timmar kan man känna av doften på huden.

Jag trodde att Makassar Patchouli skulle bli min favorit då jag brukar gilla den typen av doft, en mörkare doft. Men faktiskt blev Rose Absolute min favorit då den är en bra kombination av sött och mörkt. Jag skulle vilja köpa Rose Absolute på flaska också…

H&M's nya doftgarderob

Vad jag vet/har Googlat mig fram till är H&M Beauty cruelty-free då skönhetssortimentet inte finns att köpa i Kina. Parfymer är svårt att hitta cruelty-free alternativ till då det känns som om 95% av alla parfymer tyvärr är testade på djur i något skede.

H&M’s nya doftgarderob finns att köpa online och i de butiker där H&M Beauty säljs.
Samtliga bilder kommer från H&M. 0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?