#Söndagsmasken: REN Glycolactic Radiance Renewal Mask

Nu när jag inte längre tar Isotretinoin så har jag kunnat testa lite produkter som fått ligga och vänta. En av dem är REN Glycolactic Radiance Renewal Mask som utlovar optimal exfoliering, utjämnad hudton samt magisk lyster.
Söndagsmasken: REN Glycolactic Radiance Renewal Mask

REN är inte, som jag trodde, ett svenskt märke utan ett brittiskt märke. REN fokuserar på att skapa så rena produkter som möjligt, som ger resultat samtidigt som de är miljövänliga. En av de mest populära produkterna från REN är Glycolactic Radiance Renewal Mask.

Masken lämpar sig för en mogen och/eller solskadad hud samt för dig med akne och/eller akneärr. Dock inte lämplig för en känslig hud. Jag hoppades på att masken skulle jämna ut min hudton och kanske göra något åt de få akneärr jag har kvar. Glycolactic Radiance Renewal Mask ska göra just det – ”förbättra och jämna ut hudtonen”. Glykolsyran i masken kommer från ananasextrakt och mjölksyran kommer från passionsfruktextrakt. Masken ska även minska fina linjer och öka hudens elasticitet.

Söndagsmasken: REN Glycolactic Radiance Renewal Mask
Söndagsmasken: REN Glycolactic Radiance Renewal Mask

Förpackningen är praktisk och har en pump, i flaskan finns 50ml produkt och masken är orange. Konsistensen är lite kletig och den doftar lite speciellt, kanske min har blivit gammal eftersom den fått vänta ett halvår på att jag kunde använda den?

Glycolactic Radiance Renewal Mask ska användas en gång i veckan, två pumpar efter rengöring är vad som krävs. Masken ska appliceras på ansikte, och undvika ögonområdet, samt på halsen. Låt masken verka i 10 minuter och skölj sedan av med ljummet vatten. 

Söndagsmasken: REN Glycolactic Radiance Renewal Mask
REN Glycolactic Radiance Renewal Mask

Jag har testat masken ett par veckor nu, och jag har ibland använt den två gånger i veckan. Den har en exfolierande effekt, men skulle inte klassa den som olämplig för känsliga hudar – det är nog mer en försiktighetsåtgärd från REN skulle jag tippa. Akneärren blev lite uppljusade och hudtonen i sig blev faktiskt jämnare.

Även fast det bara är 1 1/2 månad sen jag slutade med Isotretinoin så upplevde jag inget pirr eller stickningar i huden när jag använde denna mask. Vilket gör att jag, som sagt, inte tror att den är olämplig för en känslig hud. Det är, i mina ögon, en mild men effektiv mask.

INCI: Aqua (Water), Polysorbate 60, Glycerin, Lecithin, Lactic Acid, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil, Vaccinium Macrocarpon (Canberry) Seed Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Fruit Extract, Xanthan Gum, Maltodextrin, Sodium Lactate, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Passiflora Quadrangularis Fruit Extract, Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Alcohol Denat., Limonene, Phenoxyethanol, Parfum* (Fragrance), Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Tocopherol, Sodium Hydroxymethylglycinate, Linalool, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Citrus Tangerina (Tangerine) Peel Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Oil, Potassium Sorbate, Sodium Bisulfite.

 • 5.1/10
  Förpackning - 5.1/10
 • 5.4/10
  Innehåll - 5.4/10
 • 5.4/10
  Mängd - 5.4/10
 • 4.9/10
  Pris - 4.9/10
 • 7.4/10
  Resultat - 7.4/10
5.6/10

REN Glycolactic Radiance Renewal Mask

REN Glycolactic Radiance Renewal Mask är cruelty-free och vegansk och finns att köpa hos Hudoteket och kostar 449 SEK.

2

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?