Hur du shoppar cruelty-free

Cruelty-free 101: Hur du shoppar cruelty-free
Bild: Pixabay

1-årsdagen för när bloggen, och min skönhetssamling, blev cruelty-free har passerat. Jag tänkte dela med mig av ett par saker jag tycker har varit bra att ha i bagaget om man vill shoppa cruelty-free.

Hur du shoppar cruelty-free

1. När du vill köpa en produkt, och du shoppar cruelty-free (och/eller veganskt) behöver du ha koll på ett par saker. Till exempel finns det 3 olika kanin-symboler som är verifierade och pålitliga, det är Leaping Bunny, PETA och Choose Cruelty-Free.

Cruelty free 101: Hur du shoppar cruelty-free
Bild: Cruelty-Free Kitty

2. Om du står på KICKS med en produkt i handen, sök efter Leaping Bunny symbolen på produkten (se ovan) – Leaping Bunny har striktast kriterier som företag ska förhålla sig till för att få använda symbolen på sina produkter.

3. Innan du går till KICKS, eller om du gör som jag och shoppar online för det mesta, så kan du Googla på märket. En sökning som lyder ”is x cruelty free” eller ”är x cruelty free” ger dig resultat som du mest troligt får bra info ifrån. Nackdelen med att Googla är att man kan råka ut för motsägelsefull information.

4. Ett annat sätt är att maila företaget ifråga, det finns bloggar med mallar för vad för frågor man bör ställa. Exempel på frågor kan vara: är produkten eller ingredienserna testade på djur, säljer ni era produkter i Kina (utanför Hong Kong) och så kan man också fråga om en tredjepart testar produkter åt företaget ifråga.

5. Läs bloggar som har listor över cruelty-free och/eller veganska märken, vissa listor kan man spara på mobilen så att man har dom med sig när man shoppar.

1
Följ:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Secured By miniOrange

Söker du efter något?